Áttörés: PlayStation-mágusból élvonalbeli klubmenedzser!

Vágólapra másolva!
2012.11.22. 10:40
Az azerbajdzsáni FK Baki vezetői elhitték, hogy egy 21 éves svéd-azeri diák PS-tapasztalata a valóságban is sikert érhet. Állítólag Jean-Pierre Papint is lenyomta.

A Bakiban született, Stockholmban érettségiző, majd a Bostoni Egyetemen (Boston University) gazdasági tanulmányokat folytató Vugar Huseynzade lett a kétszeres azeri bajnok, FK Baki klubmenedzsere. Azaz a jövőben ő felel a klub igazolásaiért, új játékosok felkutatásáért, a szerződések nyélbe ütéséért.

Az álláskeresők példaképe: Vugar Huseynzade (Fotó: fcbaku.com)
Az álláskeresők példaképe: Vugar Huseynzade (Fotó: fcbaku.com)

Az alkalmazása azonban nem szemtelenül fiatal kora miatt meglepő, hanem azért, mert a labdarúgáshoz korábban annyi köze volt, hogy imádta (imádja) a számítógépes játékokat, amit az önéletrajzában sem felejtett el megemlíteni. A PlayStationön elért nagyszerű sikerek pedig meggyőzték a klubvezetést a jelölt alkalmasságáról.

Maga a pályázat ténye nem újdonság: az úttörő egy bizonyos John Boileau volt, aki 2006-ban az angol élvonalban szereplő Middlesbrough csapatához adott be pályázatot a megüresedett menedzseri állásra. Önéletrajzában az addig csak a Football Manager játékkal (és rövid ideig egy valódi U11-es csapattal) bizonyító 25 éves fiatalember 77 pontban fogalmazta meg, mit szeretne elérni 30 éves koráig bezárólag. Ezek között szerepelt (a Háború és béke elolvasása, a saját sör főzése és a japán nyelv elsajátítása mellett) egy PL-csapat menedzseri pozíciójának betöltése.

Miután Angliában vagyunk, a rossz idő ellenére is mindenki humoránál van, így John – mit ad isten – választ kapott a Borótól: „Ön egészen kiváló pályázatot adott be, azonban sajnálattal tudatjuk, hogy másik jelentkező mellett döntöttünk. Őszintén szólva vitathatatlan tehetsége rövid életűvé tette volna együttműködésünket, ugyanis biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan elvitte volna Önt egy európai kupákban szereplő nagy klub" – állt Steve Gibson klubigazgató válaszában.

A következő sikercsapat összerakását már új szoftverrel kellene megoldani (Fotó: fcbaku.com)
A következő sikercsapat összerakását már új szoftverrel kellene megoldani (Fotó: fcbaku.com)

Ennél frissebb sztori Skóciából: a másodosztály utolsó helyén szerénykedő Dumbarton kirúgta a csapat menedzserét, a megüresedett állásra pedig tucatjával jelentkeztek a PlayStationnel BL-t nyerő játékosok. „Igen meggyőző önéletrajzokat kaptunk. Szinte minden jelentkező fel tudott mutatni olyan teljesítményt, amikor nagyon kevés pénzből Bajnokok Ligáját, vagy Európa-ligát nyert. Videojátékon. Mi azonban olyan menedzsert szeretnénk, aki látott már valódi futballcsapatot is" – mondta Gilbert Lawrie, a Dumbarton klubigazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik