D. Á. 2020.12.03 18:45 Frissítve: 2020.12.03 19:09

Barcelona: az ideiglenes elnök eladta volna Messit a nyáron

Carles Tusquets, az FC Barcelona ideiglenes elnöke eladta volna Lionel Messit a nyáron, amikor az argentin klasszis bejelentette a távozási szándékát.

Meddig láthatjuk még Messit a Barcelona trikójában? (Fotó: AFP)

Miután a Bajnokok Ligája-negyeddöntőben a Bayern München 8–2-re kiütötte a Barcelonát, Lionel Messi közölte a klubbal a távozási szándékát. A katalánok azonban nem hagyták elmenni az argentin klasszist, ugyanis csak abban az esetben engedték volna el, amennyiben egy gárda kifizeti a 700 millió eurós kivásárlási árát.

Messinek maradnia kellett, azonban könnyen elképzelhető, hogy 2021 nyarán ingyen távozik a Camp Nouból, miután lejár a szerződése.

Mint ismert, október végén Josep María Bartomeu lemondott elnöki posztjáról a Barcánál, a helyét Carles Tusquets vette át. Az ideiglenes elnök elárulta, ő eladta volna Lionel Messit.

„Ha gazdasági szempontból nézem a helyzetet, én eladtam volna Messit a nyáron. A klub rengeteget spórolt volna a játékosbéreket tekintve, és az érte kapott összeg is jól jött volna” – nyilatkozta Tusquets.

A Barcelona nincs túl jó anyagi helyzetben, amelyen Lionel Messi 500 ezer eurós heti fizetése sem segít. Tusquets csütörtökön közölte, hogy januárban nem fognak tudni fizetést adni a futballistáknak, akik az esetleges prémiumokat is késve fogják megkapni. Azt nem árulta el, hogy erre mikor kerül sor.

A katalán klubot jelentősen sújtotta a koronavírus-járvány miatti gazdasági válság. A vezetőség a múlt héten jelentette be, hogy megállapodtak az első keret tagjaival a bércsökkentésről annak érdekében, hogy megfeleljenek a La Liga új korlátozásainak.

Carles Tusquets úgy vélekedett, az idény végére sikerül majd rendezni a klub pénzügyi helyzetét, kiváltképp akkor, ha a szurkolókat ismét beengedhetik a mérkőzésekre.

2021.01.21 19:58:05

Spanyol labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem volt egyszerű dolguk: Griezmannék harmadosztályú ellenfelük ellen hosszabbításra kényszerültek.

2021.01.20 23:36:09

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Aligha van szüksége Messinek arra, hogy igyekezzem magyarázni a cselekedeteit. Bár kétségtelen, mögötte is halmozódnak az évek, mérséklődött kirobbanásának intenzitása is, amellyel korábban alig adott esélyt a védőknek az utánrúgásra.

2021.01.20 19:17:49

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Vezetett a Real, de a lelkesen küzdő hazaiak előbb egyenlítettek, majd tíz emberrel a győzelmet is megszerezték.

2021.01.17 19:25:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A kétszer is egyenlítő, majd a hosszabbításban csodagólt szerző baszkoké lett a spanyol Szuperkupa.

2021.01.14 07:45:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sokáig öregurasan futballozott a madridi csapat, a hajrában két kapufát lőtt, és csak szépíteni tudott.