Tíz játékos nevét tartalmazó kívánságlistát írtak a Barcelonánál

Vágólapra másolva!
2008.05.23. 16:31
Spanyol lapértesülések szerint a barcelonai klubvezetés, Josep Guardiola vezetőedzővel az élen összeállított egy listát, melyen azon tíz játékos neve szerepel, akiket a klub szeretne leigazolni a nyáron.
Josep Guardiola vérfrissítésre készül a katalánoknál
Fotó: Imago
Josep Guardiola vérfrissítésre készül a katalánoknál
Josep Guardiola vérfrissítésre készül a katalánoknál
Fotó: Imago
Josep Guardiola vérfrissítésre készül a katalánoknál

Az első hármasba, melybe Gérard Piqué, Daniel Alves és Seydou Keita tartozik, olyan nevek kerültek, akiknek a leigazolására a legnagyobb az esély.

Piqué, aki a Manchester United futballistája, a hírek szerint ötmillió euró körüli összegért írhat alá négy évre a katalánokhoz. A spanyol játékos, aki egyébként barcelonai születésű, 2001 és 2004 között is a gránátvörös-kékek alkalmazásában állt, igaz, csak a B-csapatban szerepelt.

Alves és Keita – mindketten a Sevilla játékosai – megszerzése már valamivel nehezebb feladatnak ígérkezik, bár a katalánok úgy hiszik, hogy egy negyvenmillió eurós ajánlattal meg tudják győzni a Sevilla vezetőségét.

A többi hét játékos leigazolása még ennél is nagyobb falatnak ígérkezik, hiszen legtöbbjükért sorban állnak az európai élcsapatok.

A Deportivóban futballozó Fabricio Coloccini megszerzése – remek játéktudása mellett – azért is merülhetett fel a Barcelonánál, mivel nagyon úgy tűnik, hogy a galíciaiak pénzhiány miatt kénytelenek lesznek egyik nagynevű játékosukat eladni. A katalánok reményei szerint ez az argentin lesz.

Alekszandr Hleb is a kiszemeltek között van. Egyre valószínűbbnek tűnik a fehérorosz távozása az Arsenaltól, ám ahhoz, hogy magáénak tudja a játékost a Barcelona, túl kell licitálnia a Real Madrid, a Juventus és az Inter ajánlatát is.

David Silva és Florent Malouda közül az egyiket szeretné megszerezni a katalán klub. Mindkét játékos ára húszmillió euró körül mozog, ám a Chelsea nem valószínű, hogy eladja Maloudát, így inkább a valenciai Silva érkezésére lehet számítani.

A középcsatár posztjára az elsőszámú jelölt a lyoni Karim Benzema, ám a játékos kijelentette, hogy maradni szeretne jelenlegi csapatánál, ráadásul a francia támadóért is igen húzós összeget kellene leperkálni.

És hogy teljes legyen a kép: a gólvágóknál az arsenalos Emmanuel Adebayor és a Tottenham Hotspurt erősítő Dimitar Berbatov neve szintén szerepel a katalánok kívánságlistáján.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik