Frederic Kanouté hosszabbított, Daniel Alves távozás előtt

Vágólapra másolva!
2007.08.14. 15:02
A görög AEK Athén, Tőzsér Dániel együttese elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre készül az UEFA-kupában címét tavasszal megvédő, bajnoki bronzérmes Sevilla. Az első találkozón hazai közönség előtt lép pályára Juande Ramos együttese, a gárdával végül hosszabbító Frederic Kanoutét a soraiban tudva, de Daniel Alvést nélkülözve.
Daniel Alvesnek sikerült
Daniel Alvesnek sikerült
Daniel Alvesnek sikerült
Daniel Alvesnek sikerült

A mali támadó 2010-ig hosszabbította meg szerződését, miután nem sikerült egyezségre jutnia a kérőivel, pedig azok voltak szép számmal. Elsősorban angol élvonalbeli klubok érdeklődését keltette fel a 29 éves támadó, aki az elmúlt két idényben játszott Sevillában.

A 2005 nyarán az angol Tottenhamtól szerződtetett, gólerős csatár döntő érdemeket szerzett a két UEFA-kupa elsőségben, valamint az idei Spanyol Kupa sikerben és abban, hogy a végül bajnokságot nyerő Real Madriddal és a második helyezett Barcelonával végig kiélezett küzdelmet tudtak folytatni az aranyéremért és arról csupán kevéssel maradtak le.

Kanouté végül hosszas kivárást követően Sevillában folytatja pályafutását, de másik kulcsemberét könnyen elveszítheti a dél-spanyolországi klub. A brazil Daniel Alves előző szezonbeli produkcióját követően az lenne a meglepetés, ha nem vinné el egy nevesebb együttes, erről maga az érintett, a Sevillát csupán ugródeszkának tekintő Alves is hasonlóképpen nyilatkozott. Esetében kérőkben és érdeklődőkben ugyan hiány nem volt, a végső megoldás viszont csak nem akart megszületni.

Egészen eddig, legalábbis a Radio Marca szerint, amely arról adott hírt, hogy információ szerint a legerőteljesebb kérőnek számító Chelsea 40 millió eurót sem sajnálna Alvesért.

Miheztartás végett: a brazil négy éve szerződött a Sevillába, akkori értéke nem érte el az egymillió eurót! Azóta viszont kirobbanthatatlan lett a gárdából, döntő érdemei vannak a fentebb említett sikerekben.

A 24 éves hátvéd, de inkább szélső tagja volt a júliusban Copa Américán győztes brazil válogatottnak, az argentinok ellen 3-0-ra megnyert döntőben övéi utolsó gólját ő szerezte.

A Sevilla 2006 decemberében időben kapcsolt és 2012-ig hosszabbította meg Alves szerződését, ez a szemfülesség, ráérzés és gyorsaság most igen jövedelmezőnek ígérkezik számukra.

A Sevilla klubelnöke, Jose Mariad el Nido a múlt héten elismerte: két klub is 30 millió euró feletti ajánlatot tett eléjük Alvesért, de a klubvezető a kérőket nem nevesítette.

Azóta a Chelsea mellett már a Real Madrid is elismerte, szívesen soraikban látnák a lendületes védőt, de a jelek szerint a királyiak nem versenyképesek a londoniak ajánlatával.

Madridban nehezíti az üzletet, hogy Cicinho is foglalja a helyet jobbhátvédként, őt a Roma vinné, de ez egyelőre csupán egy lehetőség. A Real az Alves-transzferbe szerette volna bevinni saját brazil jobbhátvédjét is, míg az angolok kizárólag a nullákkal és egyéb számokkal operálnak.

Miután Alves után két BL-ben érintett, ott az igen fajsúlyos csapatok közé sorolható klub érdeklődik, a Sevilla nem is nevezte brazil légiósát a selejtező 3. fordulójára, az AEK elleni találkozóra, hogy a védő ne veszítsen piaci értékéből.

A Sevilla BL-keretében nem találjuk ott a sérült, illetve az éppen most lábadozó Javi Navarrót, Chevantónt, Adrianót és Escudét, illetve a friss igazolások közül formai hiányosságok miatt nem bevethető De Mul, Mosquera és De Sanctis sem.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik