Bernd Schuster hollandokkal erősítene, Baptistának lehetőséget ad

Vágólapra másolva!
2007.08.08. 13:38
Szerda este a portugál Belenenses csapatával mérkőzik meg a Teresa Herrera-kupa elődöntőjében a spanyol bajnoki címvédő Real Madrid együttese. Amíg a királyiakat irányító Bernd Schuster továbbra is keresi, hogy kit is szerepeltessen a középpályán, az általa kulcsfontosságúnak tartott poszton, addig a klub erősítési tervei még közel sem értek nyugvópontra, a legerősebben a holland vonal él.
Julio Baptista madridi jövője egyelőre még bizonytalan, Schuster azonban lehetőséget adna neki a bizonyításra
Julio Baptista madridi jövője egyelőre még bizonytalan, Schuster azonban lehetőséget adna neki a bizonyításra
Julio Baptista madridi jövője egyelőre még bizonytalan, Schuster azonban lehetőséget adna neki a bizonyításra
Julio Baptista madridi jövője egyelőre még bizonytalan, Schuster azonban lehetőséget adna neki a bizonyításra

A „blancókat” idén nyártól irányító német szakembernek sürgősen meg kellene találnia a megfelelő játékost arra a posztra, amelyre a Chelsea német kiválósága, Michael Ballack volt az elsőszámú kiszemeltje.

A német középpályás korábbi találgatásokat rövidre zárva nyilatkozott a napokban: igenis ki szeretné tölteni Londonban 2010-ig szóló szerződését, semmilyen kapcsolatban nincs a Real Madriddal.

A trénertől a jelenlegi keretből Guti kapta meg először a bizalmat, de nem élt vele, így Schusternek tovább kellett keresnie. Most az Arsenaltól kölcsönből visszatérő brazil Julio Baptista lehet a legújabb próbálkozó. Őt a német szakember különben is a keretben tartaná, ellenben a vezetők nem ragaszkodnak hozzá. Szívesen piacra dobnák, érdeklődik is iránta a Milan, igaz, nem túl intenzíven.

Még az is lehet, hogy Baptista Madridban marad. De hogy a pálya közepén, Ballackból kiindulva annak is inkább a védekező, illetve szervező részén vajon otthon érzi-e majd magát a korábbi, inkább a támadásokat baloldali középpályásként segítő játékos, az majd elválik.

Ha nem, minden bizonnyal újra intenzíven szét kell nézni az átigazolási piacon.

Az első holland kiszemelt madridi részről Drenthe volt, a Feyenoord fiataljával kapcsolatban már hetek óta folyamatos tárgyalásban vannak, az álláspontok viszont még köszönő viszonyban sincsenek egymással. A hollandok a legutóbbi spanyol hírek szerint 18 millió eurót kérnek, a madridiak viszont 12,5 millió eurót adnának.

A Davids-stílusú, „duplatüdejű” játékos a Chelsea érdeklődését is felkeltette, ez pedig jelentősen felverte az árát.

A londoniak viszont már nem igazán számolnak a szintén holland Robbennel, korábbi kulcsemberükkel.

Robben tulajdonképpen már madridi játékosnak tekinthető, az ügyeit intéző édesapja már megegyezett a királyi klub vezetőivel, ám késik a Real Madrid és a Chelsea egyezségre jutása.

„Egyértelmű, hogy nagyon boldog vagyok a Real Madrid érdeklődése miatt - monda Robben annak a spanyol újságírónak, aki londoni házának garázsa előtt „vadászta le” őt, edzésről hazafelé jövet. - A két klub között azonban még mindig nem született meg a megegyezés, a Chelsea-nél pedig nem engedik, hogy erről az ügyről bővebben nyilatkozzam.”

A transzfert nem segíti, hogy Robben ára a nagy alkudozásban közben szinte „megduplázódott”, legalábbis a spanyol és az angol lapok szerint, amelyek pár hete még 23 millió eurós vételárról írtak - arra célozva, hogy húsznál csapnak egymás tenyerébe -, legutóbb pedig már 40 millió eurót említettek.

Pár napja ez az összeg még Michael Ballackkal közös kivásárlási ára volt a holland szélsőnek.

A német viszont már biztos nem megy Madridba, miként a szezonban körüludvaroltak közül Fabregas, Kaká vagy éppen Pato. Így viszont legutóbb képbe került két holland játékos, Sneijder (Ajax) és Van der Vaart (Hamburg), valamint a fiatal francia Samir Nasri (Marseille). Hogy az augusztus végéig tartó átigazolási időszakban milyen erőket mozgósít meg értük a Madrid, az Baptistán is múlhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik