PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2021.05.06 09:32 Frissítve: 2021.05.06 10:12

Röplabda: „Olyan kapitányunk van, mint amilyen Rossi vagy Ivkovics”

Pádár Krisztián egyáltalán nem érezte, hogy dolgozna benne a megfelelési kényszer, amikor megérkezett a magyar férfi röplabda-válogatotthoz. Mint mondja, úgy vágnak neki a pénteken kezdődő Európa-bajnoki selejtezőnek, hogy azt meg akarják nyerni. De ezt senki sem várhatja el tőlük, tisztában kell lenni a realitásokkal. Az NSO Tv-nek az új szövetségi kapitányról, Koch Róbertről is beszélt.

 
 Koch Róbert: Kiverem a fejekből a megfelelési kényszert 

„Követem a többi csapatsportban is a válogatottakat – mondta a jelenleg Japánban légióskodó Pádár Krisztián. – A labdarúgóknál Marco Rossi nagyon jó mentalitású edző, és kiemelném a férfi kosarasok kapitányát, Ivkovics Sztojant, egyrészt a nyilatkozatai alapján, másrészt láttam őt munka közben is. Talán hasonló útra lép most a férfi röplabda-válogatott is, hiszen Koch Róbert személyében pozitív szemléletű, de határozott kapitányunk van. Ez nagyon fontos, mindamellett, hogy a siker érdekében dolgoznunk kell a gyengeségeink kijavításán, az erősségeink kidomborításán – csak így léphetünk pályára egészséges önbizalommal.

Videónkban arról is beszél, hogy nem is vághatnának neki másképpen az Eb-selejtezőnek, minthogy meg akarják azt nyerni. De tisztában kell lenni a realitásokkal, s emiatt ezt senki sem várhatja el tőlük. Továbbá arról is szó esik, egyetért-e Koch Róberttel, hogy a játékosok megfelelési kényszerrel érkeztek az edzőtáborba, illetve elmondja, milyen a hangulat a csapatnál, amely két és fél év után játszik újra tétmeccseket. 

A magyar férfi röplabda-válogatott az Eb-selejtező első körét a budapesti Ludovika Arénában játssza. Pénteken a norvégok ellen kezdi a tornát, szombaton a fehéroroszokkal, vasárnap a portugálokkal mérkőzik meg. A szövetség tájékoztatása szerint ráadásul szurkolók előtt. Egy héttel később Portóban rendezik a második kört.

A MAGYAR FÉRFI RÖPLABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Centerek:
 Flachner Dániel (LV Sport Pénzügyőr SE), Gacs Dániel (Kistext SE), Nagy József (Kecskeméti RC), Szabó Alpár (TV Bühl Volleyball – Németország), Szabó Márton (LV Sport Pénzügyőr SE)
Feladók: Keen Cameron Illés (Fino Kaposvár), Magyar Bálint (LV Sport Pénzügyőr SE)
Liberók: Bozóki Bence (Fino Kaposvár), Deák Márk (Kecskeméti RC), Kiss Máté (Fino Kaposvár)
Feladóátlók: Baróti Árpád (Bursa Büyüksehir Belediyespor – Törökország), Kalmár Ákos (Fino Kaposvár), Pádár Krisztián (Toray Arrows – Japán)
Ütők: Blázsovics Péter (VCA Amstetten Niederösterreich – Ausztria), Dávid Csanád (SCM Zalau – Zilah, Románia), Gergye Roland (csapat nélkül), Horváth Kristóf (Fino Kaposvár), Pesti Marcell (OK Hoce – Szlovénia)  

2021.05.12 10:30:01

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Szűk körű klub tagja lett Jókay Zoltán: mindkét szakágban van már bajnoki és kupaaranya.

2021.04.09 23:28:37

Röplabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha megkövetelni nem is lehet, reménykedni muszáj abban, hogy a sport, a játék erősebb.

2020.10.10 10:46:40

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Olykor bajba került a nagy szája miatt, de amit elért azt mind a röplabdának köszönheti.

2020.08.08 23:17:46

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Brutálisan kemény ötjátszmás háború ért véget, Pista. Enyhén szólva nem a kedvenc posztodon játszottál.

2020.06.17 19:02:05

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sportág valaha volt legeredményesebb edzője a matematikából, a balettből is alapelemeket vesz át az erőröplabdájához.