Röplabda: „Olyan kapitányunk van, mint amilyen Rossi vagy Ivkovics”

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2021.05.06. 09:32
Pádár Krisztián egyáltalán nem érezte, hogy dolgozna benne a megfelelési kényszer, amikor megérkezett a magyar férfi röplabda-válogatotthoz. Mint mondja, úgy vágnak neki a pénteken kezdődő Európa-bajnoki selejtezőnek, hogy azt meg akarják nyerni. De ezt senki sem várhatja el tőlük, tisztában kell lenni a realitásokkal. Az NSO Tv-nek az új szövetségi kapitányról, Koch Róbertről is beszélt.

„Követem a többi csapatsportban is a válogatottakat – mondta a jelenleg Japánban légióskodó Pádár Krisztián. – A labdarúgóknál Marco Rossi nagyon jó mentalitású edző, és kiemelném a férfi kosarasok kapitányát, Ivkovics Sztojant, egyrészt a nyilatkozatai alapján, másrészt láttam őt munka közben is. Talán hasonló útra lép most a férfi röplabda-válogatott is, hiszen Koch Róbert személyében pozitív szemléletű, de határozott kapitányunk van. Ez nagyon fontos, mindamellett, hogy a siker érdekében dolgoznunk kell a gyengeségeink kijavításán, az erősségeink kidomborításán – csak így léphetünk pályára egészséges önbizalommal.

Videónkban arról is beszél, hogy nem is vághatnának neki másképpen az Eb-selejtezőnek, minthogy meg akarják azt nyerni. De tisztában kell lenni a realitásokkal, s emiatt ezt senki sem várhatja el tőlük. Továbbá arról is szó esik, egyetért-e Koch Róberttel, hogy a játékosok megfelelési kényszerrel érkeztek az edzőtáborba, illetve elmondja, milyen a hangulat a csapatnál, amely két és fél év után játszik újra tétmeccseket.

A magyar férfi röplabda-válogatottaz Eb-selejtező első körét a budapesti Ludovika Arénában játssza.Pénteken a norvégok ellen kezdi a tornát, szombaton a fehéroroszokkal, vasárnap a portugálokkal mérkőzik meg.A szövetség tájékoztatása szerint ráadásul szurkolók előtt.Egy héttel később Portóban rendezik a második kört.

A MAGYAR FÉRFI RÖPLABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Centerek:
Flachner Dániel (LV Sport Pénzügyőr SE), Gacs Dániel (Kistext SE), Nagy József (Kecskeméti RC), Szabó Alpár (TV Bühl Volleyball – Németország), Szabó Márton (LV Sport Pénzügyőr SE)
Feladók:Keen Cameron Illés (Fino Kaposvár), Magyar Bálint (LV Sport Pénzügyőr SE)
Liberók:Bozóki Bence (Fino Kaposvár), Deák Márk (Kecskeméti RC), Kiss Máté (Fino Kaposvár)
Feladóátlók:Baróti Árpád (Bursa Büyüksehir Belediyespor – Törökország), Kalmár Ákos (Fino Kaposvár), Pádár Krisztián (Toray Arrows – Japán)
Ütők:Blázsovics Péter (VCA Amstetten Niederösterreich – Ausztria), Dávid Csanád (SCM Zalau – Zilah, Románia), Gergye Roland (csapat nélkül), Horváth Kristóf (Fino Kaposvár), Pesti Marcell (OK Hoce – Szlovénia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik