Munkatársunktól
2023.03.24 12:53 Frissítve: 2023.03.25 16:20

Novák Katalin a kaposvári röplabdázókkal edzett – videó

„Hajrá, magyarok!” kiáltással kezdte meg közös edzését a Kaposvári NRC és Novák Katalin államfő péntek reggel a Kaposvár Arénában, ahol a – két napra Somogy vármegyébe látogató – köztársasági elnök Szedmák Rékával az oldalán mérkőzést is nyert.

 

Novák Katalin a kaposvári röplabdázókkal edzett (Fotó: Koncz Márton) MÉG TÖBB FOTÓÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

A Nemzeti Sport stábja is ott volt péntek reggel a Kaposvár Arénában, ahol a Kaposvári Női Röplabda Club néhány játékosa és edzői stábja várta különleges vendégét az edzésre. Vincent Lacombe vezetőedző kíséretében érkezett meg mosolyogva Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke, aki az anyanyelvén, franciául beszélgetett a szakemberrel.

Közös „Hajrá, magyarok!” felkiáltás után kezdődött a bemelegítés: nyújtások, karkörzések, majd a somogyiak válogatott szélső ütőjével, Szedmák Rékával párban labdapattogtatás keresztben a pályán.

Azért az új elemek megtanulása sem maradhatott el, a közismerten sokat sportoló államfőnek Lacombe vezetőedző mutatta meg a röplabda két legfontosabb alapmozdulatát: az alkar- és a kosárérintést. Bár rövid idő állt az új elemek elsajátítására, a köztársasági elnök gyorsan tanult.

Novák Katalin saját bevallása szerint sohasem röplabdázott, ám a sportágat viszonylag jól ismeri, hiszen lánya, Veres Kata az Emericus SE-ben játszik.

Az edzés utolsó periódusában a játékosok és az államfő megmérették magukat, a hálónál kettő a kettő elleni egyérintéses mérkőzést vívtak. Az egyik csapatot Novák Katalin és Szedmák Réka alkotta, a másikat pedig a csapatkapitány Gyimes Zsófia és Radnai Lili. A szoros összecsapást az először röplabdázó köztársasági elnök és rutinos társa nyerte, majd az edzés befejezése után Gyimes viccesen csak annyit mondott Novák Katalinnak: „most már a röplabda a kedvenc sportága”.

„Már egy hete tudtuk, hogy Novák Katalin meglátogat minket, ezért már csütörtökön erről beszélgettünk a lányokkal. Nagy élmény volt, hogy én voltam a párja, így labdát is kezelhettem, és bár először játszott, nagyon ügyes volt. Bízom benne, hogy a jövőben a pálya mellett is találkozhatunk vele” – nyilatkozta lapunknak Szedmák Réka.

A köztársasági elnök a játékosok és a stáb által aláírt labda mellett ajándékcsomagot is kapott, amely egy KNRC feliratú felsőt is tartalmazott, amit Novák Katalin azonnal felvett és a közös csapatfotó már így készült el.

2023.04.15 23:07:01

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Minden sportágban sokkal feszítettebb a versenynaptár, több a torna, a mérkőzés, a válogatott és a klubszezon egymásba csúszik, már nyáron sincs megállás.

2023.03.08 17:53:20

Röplabda nemzetisport.hu

Dékány Bernadett és Petőváry Panni is az élvonalban szereplő Egaleo együttesében pallérozódik.

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.

2022.02.24 23:02:56

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Inkább dicsérjük a röplabdánknak nagy piros pontot szerző Vasast.