Végre újra meccs: Bologna-Roma

2625742 26257422625742 2625742
Vágólapra másolva!
2015.11.19. 23:11
Címkék
Azt hiszem már mindannyian nagyon örülünk a Serie A visszatérésének, mivel a két fantasztikus válogatott meccsen kívül, és leginkább azóta...

Azt hiszem már mindannyian nagyon örülünk a Serie A visszatérésének, mivel a két fantasztikus válogatott meccsen kívül, és leginkább azóta maximum száraz pletykákat, és rossz híreket (nálunk egy svéd báróról) lehetett olvasni. Most viszont visszatér a Roma, és egészen a karácsonyi szünetig fog minket (remélhetőleg) szórakoztatni, hiszen addig nyolc meccs lesz, 3 fronton. A válogatott szünet előtt egy nagyszerű Derby győzelemmel zártunk, jó hangulatban, 1 pontra a bajnokság csúcsától, ráadásul a BL csoportban is továbbjutó helyen. Az előbbin kéne/lehetne javítani szombaton, amikor is a Bologna otthonába látogatunk, Bolognába.svéd báróról) lehetett olvasni. Most viszont visszatér a Roma, és egészen a karácsonyi szünetig fog minket (remélhetőleg) szórakoztatni, hiszen addig nyolc meccs lesz, 3 fronton. A válogatott szünet előtt egy nagyszerű Derby győzelemmel zártunk, jó hangulatban, 1 pontra a bajnokság csúcsától, ráadásul a BL csoportban is továbbjutó helyen. Az előbbin kéne/lehetne javítani szombaton, amikor is a Bologna otthonába látogatunk, Bolognába.

Pontosabban ide, ebbe a kis stílusos, tornyos stadionba.

A két hét szünet alatt elég sok téma gyűlt fel, de kezdjük azzal, hogy mit várhatunk az ellenféltől. Az újonc Bologna, mindössze egy évet vesztegettek a Serie B-ben, Delio Rossi-val kezdte a szezont, aki 10 meccsből nem túl izmos, 6 pontot szedett össze. Az Inter ellen után lett elege a vezetőségnek, és szerződtették Donadoni-t, aki nagyszerű eredményeket ért el a Parma-val (amíg az anyagiak közbe nem szóltak). Azóta mind a két meccsüket megnyerték, tehát nagyon vigyázni kell velük. Hiába van az új edző mindössze 2 meccs óta, nem várható nagy változás a kezdőben, hiszen az elmúlt 2 meccs ugyanaz a 14 játékos játszott (na jó, plusz Brighi 30 percet), és ők most is elérhetőek. Érdekesség, hogy aki az első meccsen csere volt, olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy a következőn kezdett is. A csapat legjobban teljesítő játékosa Adam Masina, egy fiatal bal-hátvéd, aki egy gólja mellett 3 gólpasszal is rendelkezik, és eddig a legtöbben játszotta. Pontosan ugyanilyen mutatókkal rendelkezik még Brienza (nem, nem Rudi csaja) és Destro (igen, ő).

Óriási sztárként üdvözölték a nyáron.

Igen, a legnagyobb veszély az ex-római átok képében van jelen, ráadásul a legveszélyesebb fajta, mivel csak kölcsönben van (bár kötelező az opció), nálunk nem vállt be, és azóta se megy túl jól neki, tehát tele van bizonyítási vággyal. Reméljük a védelmünk megküzd ezzel a kihívással is.

És ha már szóba került a Roma, akkor innentől foglalkozzunk inkább magunkkal, hiszen a Bologna várhatóan a védekezésen kívül nem készül nagy dolgokra, így leginkább rajtunk fog múlni a meccs. A kapuban Szczesny fog kezdeni, én a jobb oldalra a szerencsére egészséges Maicon-t várom, aki egy felállt védelem ellen óriási pluszt jelenthet, míg védekezésben nincs akkora feladata, amit a rutinjával nem oldana meg. Középen annak ellenére, hogy a klubnál Castan teljes értékű visszatérésére készülnek, a Manolas-Rüdiger duó a valószínűbb, míg a bal oldalon gyakorlatilag egyetlen lehetőség Digne. A középpályán Strootman-on kívül mindenki egészséges, a héten már De Rossi is a csapattal edzett, ráadásul végül kedvenc Ninjánkra sem csapott le a belga terrorelhárítás, így a legerősebb, Nainggolan-De Rossi-Pjanic hármast láthatjuk majd. Kivételesen elöl vannak problémáink. Totti sajnos még nem egészséges, de bármilyen furcsa is ezt írni: most nagyobb probléma az, hogy Gervinho, és Salah is 3-4 hétre kidőlt, ami óriási érvágás, a csapat gólgyárának alapja volt a két villámgyors szélső. Ezen a meccsen még nem is olyan aggasztó, inkább a későbbiekben lesz probléma a keretmélység miatt, na meg megnéztem volna a GEM-et a Barca ellen. A lényeg viszont, hogy most mi lesz a támadósorral?

Florenzi éppen hogy visszajött Bologna-ból, ahol a meccs emberének választották a Románia elleni meccsen, már mehet is vissza.

Szerencsére (Sabatini-nek köszönhetően) maradt még pár gyors szélsőnk, pontosabban három. Én Iago és Florenzi játékát várom Dzeko mellett, mivel eddig ők kapták a legtöbb lehetőséget, (ha nem is mindig ezen a poszton, Florenzi például egyszer sem itt, most is lehetne jobb-hátvéd is, de azt elég furcsa lépésnek tartanám) ráadásul most lehetne igazán kihasználni a Dzeko nyújtotta előnyt. Négy ilyen szélsővel (Maicon-Florenzi, Digne-Iago) rengeteg jó beívelést várhatunk, amik elsősorban Dzeko-t keresik majd, de az esetleges kipattanókra a nagyszerű tűzerővel rendelkező középpályánk is megérkezhet. Nyilván Iturbe is fog majd lehetőséget kapni, de igazából a gyorsasága, és nagyszerű kontrajátéka miatt a Barcelona ellen több értelme lenne kezdenie (na persze azt is lehet, hogy most is játsszon, hátha formába lendül, de ezt annyira nem tartom valószínűnek). Csereként azonban mindenképpen számítok rá, főleg azért, mert ő az egyetlen alternatíva a szélsők közt. Akik még beállhatnak meccs közben, az Keita, Vainqueur, a védekezés erősítésére, Ucan egy kis kreativitásért, és talán ha valaki nagyon kell szélre, Emerson (míg Dzeko meglepetéscseréje a Primavera-ban tündöklő Umar lehet az elkövetkező hetekben).

Most nagy szükség van rá, leginkább a góljaira!

Ezen a meccsen tehát a felállt védelem miatt egyéni megoldások dönthetnek: egy zseniális Maicon szóló, egy Pjanic szabadrúgásgól, egy beívelés amit Dzeko mindenki fölé emelkedve befejel, egy akrobatikus Florenzi találat, egy távoli Nainggolan bomba... mindegy mivel, de ezt a meccset meg kell nyerni, hiszen hagyományosan az ilyen mérkőzéseken múlnak a bajnokságok, és nem szabad lemaradni az élmezőnytől.

Szombaton 6 órakor tehát a Digisport2-n élőben: Bologna Roma.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik