Folytassuk a sormintát!

2625742 26257422625742 2625742
Vágólapra másolva!
2015.09.22. 22:09
Címkék
Tovább sűrűsödik a program kedvenc csapatunknak, hiszen míg múlt héten 3 nap pihenő volt a meccsek között, most ez kettőre csökken, ráadásul...

Tovább sűrűsödik a program kedvenc csapatunknak, hiszen míg múlt héten 3 nap pihenő volt a meccsek között, most ez kettőre csökken, ráadásul mikor úgy tűnt, hogy a BL-ben mutatott nagyszerű játékkal lendületbe jöhet a csapat, vasárnap újra a Frosinone (és Hellas) elleni játékot mutatta a csapat, ezzel visszavetve a lelkesedést. Természetesen, a csapat ugyanúgy készül tovább, és kedd este meg is érkeztek Genoa-ba, hogy másnap szembenézzenek Zenga mester Sampdoria-jával. Reméljük most hasonló minőségű játékkal, mint a Juve, vagy a Barca ellen.

A tipikus őrült olasz klubvezető szerepében: Ferrero, a Roma szurkoló Sampdoria elnök.

A soron következő ellenfelünk nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a nyáron az EL-re (is) készülve szépen megerősödtek, viszont egyelőre nem voltak teljes mértékben meggyőzőek (jó, a Vojvodina elleni 0-4 egyáltalán nem mérvadó, de azért még mindig mérges vagyok rájuk). Otthon eddig ugyan mind a két meccsüket megnyerték, és a jelenleg góllövőlista vezető Éder is itt játszik, de mind a két meccsen egy-egy frissen feljutott volt az ellenfél, ráadásul a múlt héten a Torino már a meccs elején elintézte a őket.

A támadó szekció kiemelkedik a csapatból. Éder-re játsszák ki a helyzeteket, aki ezt többnyire meg is hálálja. Őt támogatja a nagyon tehetséges Muriel, és a fiatal sztár-jelölt, Soriano. Emellett leginkább a védelem tűnik gyenge pontnak. Nehezen tudják megállítani az ellenfél helyzetkialakítását, bár ilyenkor szokott jönni, hogy a kapuson nem tudunk átjutni, ami itt sem lesz egyszerű, Viviano-val szemben.

Igazából nekünk annyira nem is lényeg az aktuális ellenfél, hiszen azt tudjuk, hogy mindenkit képesek vagyunk megverni, de inkább játszunk döntetlent. "Mindössze" annyi kéne, hogy egy erős, lendületes támadójátékkal, minél gyorsabban gólt rúgjunk, majd ne álljunk le. Legalábbis addig ne, amíg nem biztos a győzelem, akkor akár Emerson is beállhat. Ez az amit nagyon rég nem láttunk a Roma-tól, és van egy olyan érzésem, hogy nem is a Samp ellen fog megtörténni, mivel nem egy kellemes ellenfélről beszélünk, főleg nem idegenben. Közben azért ott van az is, hogy a Blucerchiatti játéka lehet, hogy jobban fekszik a Roma-nak, mint egy kisebb csapaté, mivel szívesebben támadnak, és nem fektetnek akkora figyelmet a védekezésre. A lényeg, hogy teljesen kiszámíthatatlan mi fog történni. Mindkét csapat eléggé hektikus, és nem lehet tudni, hogy mi lesz, ha összecsapnak (csak még egy dögunalmas, lélektelen döntetlent ne, ha kérhetném)

Nálunk nagyon nagy kérdés, hogy ki fog pályára lépni. Most kezdődik a szezon, még nem ismerjük egyes játékosok képességeit, és, hogy Garcia mennyire kedveli őket. Ennek ellenére próbálkozzunk egy kezdő kitalálásával.

A védelem Szczesny sajnálatos kiválásával De Sanctis nevével indul, a két szélre pedig visszatér a fiatalos lendület a Florenzi-Digne párossal. Középen felmerülnek azonban kérdések, mivel Rüdiger a Sassuolo elleni meccsen a bal térdére kapott egyet, így nem utazott el a csapattal (remélhetőleg semmi komoly). Marad tehát Manolas, aki eddig minden meccset végigjátszott, a válogatottal is, és annak ellenére, hogy tavaly nem tűnt túl sérülékenynek, az ilyeneket kéne elkerülni, akár a formahanyatlás miatt is. Ennek ellenére az ő játéka elég biztosnak tűnik, mellé pedig vagy De Rossi, vagy Castan kerülhet. Rudi azt mondta, hogy Castan fejlődik. Lassan, de biztosan, és megkapja majd a lehetőséget, de én most DDR-t tartom valószínűbbnek a védelemben (bár ha Leo meccsképes annak sokkal jobban örülök, ha pedig valami csoda folytán Gyömbér kapja meg a lehetőséget...áh, hagyjuk is).

Reméljük nem bójatartó poszton játssza végig a szezont Ucan.

A középpálya esetében alapvető kérdés, hogy 4-3-3, vagy 4-2-3-1 a felállás. Én most az utóbbira számítok, több okból is (a 4-3-3 már sokszor becsődölt, Dzeko várható játéka, meg amúgy is sokkal jobbnak tartom). Ezért úgy gondolom, hogy ha De Rossi visszalép a védelembe, akkor egy Keita-Vainqueur párost képzelek el a védelem előtt, de Nainggolan játéka valószínűbb. Elől a nagy(?) hiányzó Totti, akinek a Sassuolo meccs után bibis lett az ujja, mire majdnem sokkot kapott az orvosi stáb, de friss hírek szerint nem áll fenn közvetlen életveszély, vagy törés. Phew, ez közel volt! Reméljük a Carpi ellen már kerettag lesz, egy ujjában több játékintelligencia lakozik, mint Gervinho egy fél szezonjában.

Kíváncsi leszek, hogy Pjanic potenciális túlterhelése folytatódik-e, vagy Garcia esetleg kitalál valami mást. Ucan-t nagyon szívesen megnézném az ő posztján, (bár inkább csereként, fokozatosan beépítve), de a legjobban annak örülnék, ha teljesen készen állna a játékra (mert nem tudom elfogadni, hogy a méregdrága kétéves kölcsön alatt ne lássunk belőle semmit). A széleken szerintem egy Gervinho-Iago páros a legvalószínűbb, mivel Salah pihenőt kap, Iturbe meg inkább folytassa azt amit csereként elkezdett, mint ahogy kezdőként folytatta. A legbiztatóbb azonban az, hogy Dzeko vissza fog térni a kezdőbe, és ez kellemes nyugodtsággal tölt el.

Daje Dzegol!

Amiben bízhatunk az a Sampdoria ingatag védelme, és a saját képességeink. Fontos lesz minél gyorsabban kihasználni a lehetőségeinket, és nem bealudni a meccs elején, mert az ellenfél támadósora könnyen lecsaphat egy hibára. Én abban bízok, hogy egy ilyen meccsen lehet döntő Dzeko a beívelt labdáknál, de sajnos nehezen tudom elképzelni, hogy lehozzuk kapott gól nélkül a meccset, ha magunkra húzzuk az ellenfelet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik