Hirvonen várhatja az élről a záró napot Portugáliában

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.03.31. 22:20
null
Petter Solberg az ötödik helyre küzdötte fel magát szombaton (Fotó: MTI)
Címkék
A szombati nap, összesen 13 gyorsasági szakasz után a finn Mikko Hirvonen áll az élen a rali-világbajnokság portugáliai állomásán. A második helyről a norvég Mads Ostberg, a harmadikról pedig az orosz Jevgenyij Novikov várja a záró versenynapot.

 

Hirvonen mintegy negyven másodperces előnnyel vágott neki a Portugál Rali harmadik napjának, s több mint egyperces fórral zárta azt. A finn versenyző érthetően elégedett volt szombati autózásával.

„Jó nap volt ez a mai – vágott bele Mikko Hirvonen. – Gyarapítani tudtuk az előnyünket, amely kicsivel nagyobb, mint tegnap volt. A rali végén is az élen akarunk maradni, ám sok van még hátra. Az autóm minden apró rezzenését figyeltem."

Mads Ostberg várhatja a második helyről a záró napot – amelyen kicsivel több mint 115 kilométert tesznek meg a versenyzők a hat gyorsasági szakaszon –, s szombaton, amikor közelebb jöhetett volna Hirvonenhez, a 13. szakaszon kisebb motorhiba miatt ez nem sikerült neki.

Jevgenyij Novikov is kisebb motorproblémával küzdött a korai szakaszokon, ám túllépett ezen, és a harmadik helyről várhatja a folytatást. A 21 esztendős orosz mögött a katari Nasszer al-Attijah a negyedik.

Petter Solberg az ötödik helyig küzdötte fel magát, az elektronikai hibákkal bajlódó Martin Prokop a hatodik, Dennis Kuipers a hetedik, míg Sebastien Ogier a nyolcadik pozícióból várhatja a folytatást.

A Minivel versenyző Dani Sordo kipufogógondokkal bajlódott – ráadásul autójának egyik oldalsó ablaka is betört –, s a 12. helyen zárt szombaton, Armindo Araujo pedig bukott a másik Minivel, úgy, ahogy Patrik Sandell is, ő egy fára csavarodott fel.

Az összesen 19 gyorsaságiból álló Portugál Rali – a vb-sorozat negyedik viadala – vasárnap hat gyorsasági szakasszal fejeződik be.

PORTUGÁL RALI
ÁLLÁS A SZOMBATI NAP (13 GYORSASÁGI SZAKASZ) UTÁN
1. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Citroën DS3) 2:59:33.6 ó
2. Mads Ostberg, Jonas Andersson (norvég, svéd, Ford Fiesta RS) 1:11.9 p hátrány
3. Jevgenyij Novikov, Denis Giraudet (orosz, francia, Ford Fiesta RS) 1:41.2 p h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik