Vajon meg tudják-e állítani Sébastien Loeböt Mexikóban?

Vágólapra másolva!
2008.02.25. 13:31
Az 5. Mexikó-ralival az idei szezon első murvás versenye kezdődik el pénteken. Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) tavaly magabiztos versenyzéssel győzött itt, azonban Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) fogadkozik, hogy idén nem lesz a címvédőnek ilyen könnyű dolga. Az első helyért folytatott harcba könnyen beleszólhat még Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) is, aki rendre jól autózik Mexikóban.
Loeb tavaly magabiztos győzelemmel zárt Mexikóban
Loeb tavaly magabiztos győzelemmel zárt Mexikóban
Loeb tavaly magabiztos győzelemmel zárt Mexikóban
Loeb tavaly magabiztos győzelemmel zárt Mexikóban

Mikko Hirvonen a legutóbbi, havas ralin értékes pontokat szerzett, hiszen mivel ő második lett, Sébastien Loeb pedig kiesett, így most Hirvonen várja az élről a folytatást.

Azonban ez a Mexikó-rali esetén hátrányt jelent a finn versenyző számára. Az utakat neki kell majd letakarítania, ugyanis ő indul majd elsőként a gyorsaságikon.

Ez a négyszeres világbajnok Loebnek kedvez, azonban a címvédőnek nehéz dolga lesz, ugyanis Hirvonen nagyon fogadkozik.

A pályafutása során a világbajnokságot először vezető finn versenyző azt mondta, már a starttól a maximumon autózik majd, és mindent megtesz a győzelemért.

A futam egyébként nagyjából ugyanazon az útvonalon megy majd végig, mint az elmúlt esztendőben. Ez persze a nagy magasság miatt technikai problémákat is okozhat. A ritkább levegő miatt az autók motorja kevesebb erőt képes leadni.

Szintén problémát jelenthet majd, hogy a defekt veszélye nagyobb lesz a megszokotthoz képest - ezt hangsúlyozta Sébastien Loeb is, aki hozzátette, nem engedhetik meg, hogy a riválisaik még jobban elszakadjanak tőlük, ezért óvatos lesz.

Az elsőségért folytatott harcba jó eséllyel beleszólhat a norvég Petter Solberg is, aki bár technikai hiba miatt tavaly kiesett Mexikóban, ezen a murvás versenyen mindig kiválóan teljesít.

RALI, VILÁGBAJNOKSÁG

A MEXIKÓ-RALI KORÁBBI GYŐZTESEI:
2007 - Sébastien Loeb
2006 - Sébastien Loeb
2005 - Petter Solberg
2004 - Markko Märtin

A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA A MEXIKÓ-RALI ELŐTT:

PILÓTÁK - ÉLCSOPORT:
Mikko Hirvonen - 16 pont
Sébastien Loeb - 10 pont
Jari-Matti Latvala - 10 pont
Gigi Galli - 9 pont
Petter Solberg - 9 pont
Chris Atkinson - 6 pont
Francois Duval - 5 pont
Andreas Mikkelsen - 4 pont
Daniel Sordo - 3 pont
Jean-Marie Cuoq - 2 pont
CSAPATOK:
Ford - 26 pont
Subaru - 16 pont
Stobart Ford - 16 pont
Citroën - 15 pont
Suzuki - 5 pont
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik