Jelen állás szerint a francia Sébastien Loeb az idei ralivilágbajnok

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.11.30. 20:21
Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) magabiztosan vezet egy nap után a 75. Brit Ralin. A fiatal finn a mai hatból öt szakaszt megnyert, és közel negyven másodperccel előzi meg a második helyezett Marcus Grönholmot (Ford Focus WRC). Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) harmadikként zárta a napot, és több mint fél perccel vezet a negyedik Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) előtt - ha a regnáló vb-győztes nem ront, akkor ez negyedik világbajnoki címét jelenti.
Sebastian Loeb karnyújtásnyira az újabb címtől
Sebastian Loeb karnyújtásnyira az újabb címtől
Sebastian Loeb karnyújtásnyira az újabb címtől
Sebastian Loeb karnyújtásnyira az újabb címtől

A 75. Brit Ralin figyelemreméltóan jól szerepel a versenyben vezető Mikko Hirvonen, aki a mai hatból öt gyorsaságit megnyert. A Focus WRC-s pilóta közel negyven másodperccel előzi meg csapattársát, Marcus Grönholmot.

A pályafutása utolsó, és egyben 150. WRC-s futamát teljesítő Grönholm mögött Sébastien Loeb a harmadik, és ha marad a pillanatnyi állás, akkor a címvédő negyedszer is világbajnok.

Grönholm csak úgy szerezheti meg a vb-elsőséget, ha nyer, és Loeb az ötödiknél rosszabb helyen végez; vagy pedig a finn második, és a francia maximum egy pontot szerez.

Erre jelen állás szerint kevés az esély, így ha csak Loeb nem ront, vagy nem hibásodik meg az autója, akkor a Brit Ralin ünnepelheti negyedik vb-címét - azon a futamon, amelyet mellesleg még soha nem sikerült megnyernie.

A viadalon idén is kiosztották a két évvel ezelőtt a versenyen tragikus körülmények között elhunyt Michael Parkról elnevezett emléktrófeát. A Michael Park „Beef”-trófeát idén Grönholm navigátora, Timo Rautianen kapta.

Sebastian Lindholm a Suzuki SX4 WRC-vel inkább tesztversenyt fut, ugyanis jelenleg az ötvenegyedik. Mayer Gáborék a WRC.com információi szerint a negyvenegyedik helyen zárták a napot.

Holnap további hét szakaszt teljesít a mezőny, vasárnap már csak négy gyorsasági várja a pilótákat a brit viadalon.

75. BRIT RALI, A VILÁGBAJNOKSÁG 16. FUTAMA

ÁLLÁS EGY NAP UTÁN (6 SZAKASZ, 140,8 VERSENYKILOMÉTER) - ÉLMEZŐNY
Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) 1:17:21,3 óra
Marcus Grönholm (finn, Ford Focus WRC) + 39,6 másodperc
Sébastien Loeb (francia, Citroën C4 WRC) + 57,9 másodperc
Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) + 1:34,0 perc
Daniel Sordo (spanyol, Citroën C4 WRC) + 2:37,9 perc
Matthew Wilson (brit, Ford Focus WRC) + 5:01,3 perc
Chris Atkinson (ausztrál, Subaru Impreza WRC) + 5:02,3 perc
Manfred Stohl (osztrák, Citroën Xsara WRC) + 5:37,9 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik