Marcus Grönholm elszántabb, mint valaha: világbajnok akar lenni

Vágólapra másolva!
2007.08.27. 17:48
Az idei rali-világbajnokságból hat futam van hátra, három aszfaltos, és három murvás. Marcus Grönholm (Ford Focus WRC) és Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) már nem hibázhatnak, ha magukénak akarják a világbajnoki címet. A vb-elsőségért óriási csata várható a visszavonulását fontolgató Grönholm, és a címvédő Loeb között. A Ford csapatának tavaly itt, Új-Zélandon sikerült konstruktőri címet szereznie, több mint 20 év után.

Sébastien Loeb Németországban szerzett győzelme a francia raliversenyzők 100. diadalát jelentette a világbajnokságban.

Ezt összesen tizenheten érték el, azonban az örökranglista élén a finn pilóták állnak: tizenhárom versenyzőjük eddig 146 győzelmet szerzett.

Marcus Grönholm a második hely megszerzése helyett a Német Rali utolsó szakaszán hibázott, és csak a negyedik lett. A problémát egy pályára tévedő tehén jelentette, amelyet bár Grönholm kikerült, utána nem tudott koncentrálni, és hibázott.

Elmondása szerint ez még elszántabbá tette: idén már nem engedhet meg magának több hibát, és az Új-Zéland-ralit mindenképpen meg akarja nyerni.

A pilóták által nagyon kedvelt, klasszikus murvás viadal megnyerésére valóban jó esélye van a kétszeres világbajnoknak, hiszen tavaly, 2003-ban, 2002-ben, és 2000-ben is győzött már itt.

Nem lesz azonban könnyű dolga, hiszen a címvédő Loeb 2005-ben, a 2003-as világbajnok Petter Solberg (Subaru) pedig 2004-ben aratott diadalt Új-Zélandon.

Grönholm előnye jelenleg 8 pont Loebbel szemben, míg a Ford 41 ponttal előzi meg a Citroën csapatát. Érdekesség, hogy tavaly itt szerezte meg a konstruktőri címet a Ford.

Az Új-Zéland-ralit idén rendezik meg 38. alkalommal, huszonkilencedszer világbajnoki futamként. Az idei verseny 18 szakaszból, és 353,56 versenykilométerből áll.

HARANGI LÁSZLÓ
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik