Olaszország: valóra vált Marco Rossi volt segítőjének vágya

Vágólapra másolva!
2022.07.19. 10:56
null
Giovanni Costantino az MTK vezetőedzőjeként 2021 őszének egyik bajnokiján (Fotó: Dömötör Csaba)
Giovanni Costantino lett az olasz labdarúgó-bajnokság negyedosztályában (Serie D) szereplő Casarano Calcio vezetőedzője – tudtuk meg a klub hivatalos bejelentéséből.

Giovanni Costantino rövid finnországi edzősködés után Marco Rossi segítője volt a Honvédnál, a Dunaszerdahelynél, majd a magyar válogatottnál is – utóbbitól nem a legszerencsésebb pillanatban, a 2021-es Európa-bajnokság előtt távozott, lépésével kiváltva a szövetségi kapitány rosszallását.

Costantino az MTK vezetőedzőjeként vágott neki a 2021–22-es idénynek, de a 8. forduló után szerződést bontottak vele.

A casaranói a 37 éves szakember első olaszországi vezetőedzői megbízatása. Új csapata a 15. helyen végzett a kilenccsoportos Serie D H-csoportjának legutóbbi idényében.

Costantino néhány héttel ezelőtt nyilatkozott a Nemzeti Sportnak; váltásáról, terveiről akkor így beszélt:

„Vezetőedzőként szeretném folytatni, ha a pályaedzői vonal érdekelne, maradtam volna a magyar válogatottnál. Magyarországon sok szó esik a komfort­zónáról, én a sajátomon kívül érzem jól magam, s emiatt talán sokan őrültnek tartanak. Nulláról, jelentős játékosmúlt nélkül és sok munka árán jutottam el oda, ahol vagyok. Ha a pénzt tartottam volna szem előtt, nem azokat a döntéseket hoztam volna meg, amelyeket az edzősködéssel töltött tíz évemben megléptem. Az MTK-hoz szerződve úgy éreztem, a megfelelő pillanatban váltok. Nem vagyok az a hagyományos edzőfigura, mindig nyitott vagyok az újdonságra. Mindenkit meghallgatok, a játékosok meglátásait is örömmel veszem, mivel minden egyes válasz és ötlet gondolkodásra késztet, ami csak szélesíti a labdarúgásról alkotott elképzeléseimet. Nem hiszek abban a szemléletben, hogy az edző tévedhetetlen volna, s autokratikus módszerekkel kell fenntartania a tekintélyét. Ugyanakkor érdemes egyenesnek és őszintének lenni mindenkivel, ez teremt szerintem tiszta helyzetet és jó emberi kapcsolatokat. Olyan csapatnál szeretnék dolgozni, ahol bíznak az elképzeléseimben, s ahol ugyanazt a szemléletet képviselhetem, mint a klubvezetők. Hiszek az értékteremtésben, amihez egy edző akkor teheti hozzá a magáét, ha következetesen kitart egy stílus mellett – még akkor is, ha eleinte nem úgy jönnek az eredmények, mint elvárják.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik