Ibrahimovic a családja miatt úgy döntött, hogy nem igazol el

Vágólapra másolva!
2009.06.15. 10:25
A hírek szerint az Inter és a Barcelona elnökei újra együtt vacsoráztak, és a megbeszélés után egyre valószínűbbnek tűnik, hogy nem valósul meg az Eto’o, Ibrahimovic csere. Egyrészt Massimo Moratti nem szeretne megválni a svéd csatártól, másrészt maga Ibrahimovic is maradni akar, mivel családja már megszokta az olaszországi életet. Az Inter első embere Maicon eladását kizártnak nevezte, Karim Benzema esetleges érkezéséről pedig nem sokat árult el.
Ibrahimovic (jobbra a levegőben) a tervei szerint a következő idényben is az Interben játszik
Fotó: Action Images
Ibrahimovic (jobbra a levegőben) a tervei szerint a következő idényben is az Interben játszik
Ibrahimovic (jobbra a levegőben) a tervei szerint a következő idényben is az Interben játszik
Fotó: Action Images
Ibrahimovic (jobbra a levegőben) a tervei szerint a következő idényben is az Interben játszik

ZIDANE A CSALÁDJA MIATT (IS) VÁLTOTT

Néhány éve ugyancsak egy olasz csapatban játszó klasszist környékezett meg egy spanyol klub, akkor viszont a családi okok segítettek az üzlet létrejöttében. Zinedine Zidane felesége ugyanis spanyol, így ez is nagyban közrejátszott abban, hogy a francia középpályás a Juventusból a Real Madridba igazolt. No meg a Florentino Pérez által ajánlott 75 millió euró…
Már nem először ült le személyesen tárgyalni Massimo Moratti és Joan Laporta, hetek óta az átigazolási pletykák központi témája az esetleges Ibrahimovic, Eto’o csere. Úgy tűnik, ebből nem lesz semmi.

A svéd Sportbladet értesülési szerint Ibrahimovic úgy döntött, hogy marad az Interben, mivel családja nem akar Spanyolországba költözni. Felesége, Helena és két gyermeke már megszokta az olasz életvitelt, megtanulta a nyelvet, ráadásul most vettek egy új házat Milánó közelében, ahol az eddigieknél nyugodtabb körülmények között élhetnek.

A svéd családja mellett Moratti sem szeretné, ha távozna tőlük gólzsákjuk.

„Eto’o egy nagy bajnok, de Ibrával nagyon sikeresek voltunk az elmúlt években, és sokkal tartozunk neki – nyilatkozta a fekete-kékek elnöke a Corriere dello Sportnak. – Nem akarunk egy ilyen formátumú játékost feláldozni valakiért, aki nem biztos, hogy alkalmazkodni tudna az olasz bajnoksághoz.”

Moratti ezután kitért a többi, Interrel kapcsolatba hozott játékosra is. Elsőként Benzemáról beszélt.

„Benzema? A vele kapcsolatos pletykákat a média gyártja. Mindazonáltal egy nagyszerű játékosról van szó, aki valószínűleg nagy hasznunkra lenne.”

Maiconra a Real Madrid vetett szemet, de Moratti szerint elképzelhetetlen, hogy megváljanak tőle.

„Nem kívánjuk eladni a történelem egyik legjobb szélsőhátvédjét. Augusztusban is velünk lesz.”

Eddig két fontos igazolást hajtott végre a milánói klub, Diego Milito és Thiago Motta a Genoától érkezik, és a következő két új arc is egy csapatból igazolhat az Interbe. A jelenleg a Chelsea-t erősítő Ricardo Carvalho, Deco páros megszerzésére a hírek szerint jó esélye van az olasz bajnoknak, így a két portugál válogatott újra José Mourinho kezei alatt dolgozhatna a ősztől.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik