Totti meggyőzte Rodrigo Taddeit, hogy legyen olasz válogatott

Vágólapra másolva!
2009.02.23. 15:54
Francesco Totti, az AS Roma csapatkapitánya meggyőzte a klub brazil középpályását, Rodrigo Taddeit, aki most már örömmel elfogadná az olasz válogatottba szóló esetleges meghívót. A brazil származású, de olasz állampolgársággal is rendelkező futballista erről brazil újságíróknak nyilatkozott.
Taddei (balra) hallgat Tottira
Fotó: Action Images (archív)
Taddei (balra) hallgat Tottira
Taddei (balra) hallgat Tottira
Fotó: Action Images (archív)
Taddei (balra) hallgat Tottira

A Roma támadó középpályása, a 28 éves Rodrigo Taddei nyíltan elismerte, hogy nem utasítana el egy meghívót Marcello Lippi olasz szövetségi kapitánytól.

„Beszélgettem Francesco Tottival, aki azt mondta, ne féljek, mert a válogatottban mindenki örülne a csatlakozásomnak. Mauro Camoranesit említette példaként, aki argentinként lett olasz válogatott. Így hát megváltozott a véleményem, ha Lippi behív, elfogadom a meghívást” – fogalmazott Taddei.

A hétvégi bajnokin a Siena ellen győztes gólt szerző középpályás elmondta továbbá, hogy bár a brazil Palmeirasban kezdett gyerekként játszani, de élete most már Olaszországhoz köti, majd kitért a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjére is.

„Az Arsenal nagyon jó csapat, és nekünk a kezdéstől a végső sípszóig koncentráltan kell játszanunk. Számos nagyszerű játékosa van csapatunknak, akik egy pillanat alatt meg tudják változtatni a mérkőzés képét, így minden esélyünk megvan a továbbjutásra” – mondta Taddei a keddi meccs kapcsán.

A középpályás 2002-ben került Olaszországba, éppen a Sienához, ahol 2005-ig játszott, majd onnan szerződött Romába, ahol meghatározó játékossá nőtte ki magát. Tehát nem is lenne meglepetés, ha Marcello Lippi meghívót küldene neki.

TADDEI GÓLJA A SIENA ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik