Carlo Ancelotti: hét év után újabb hétéves periódus kezdődik

Vágólapra másolva!
2008.11.07. 16:08
Carlo Ancelotti már hét esztendeje irányítja az olasz AC Milan együttesét. A szép jubileumot a csapat egy UEFA-kupa-győzelemmel tette emlékezetessé az olasz szakvezető számára, aki reméli: még legalább ugyanennyi ideig irányíthatja a piros-feketéket.
Carlo Ancelotti győzelemmel ünnepelhetett
Fotó: Imago (archív)
Carlo Ancelotti győzelemmel ünnepelhetett
Carlo Ancelotti győzelemmel ünnepelhetett
Fotó: Imago (archív)
Carlo Ancelotti győzelemmel ünnepelhetett

ANCELOTTI CSAPATAI EDZŐKÉNT

1995–1996: Reggiana
1996–1999: Parma
1999–2001: Juventus
2001–: AC Milan
Ronaldinho bombagólja kellett a portugál Braga ellen, hogy Carlo Ancelotti csapata hazai pályán is győzelemmel mutatkozzon be az UEFA-kupa 2008–2009-es kiírásának csoportkörében.

Az olasz szakvezető hét éve irányítja az olasz sztárcsapatot (pont 2001. november 6-án nevezték ki). Jelenleg az AC Milan vezeti a Serie A-t, és két mérkőzés után gyakorlatilag már továbbjutott az UEFA-kupa csoportköréből, úgyhogy minden szép és jó. Nem volt azonban ez mindig így.

Az elmúlt időszakban szinte minden évben felmerült a szakvezető távozása. Hol a szurkolók, hol a média kezdte ki Ancelottit, most azonban már „az olasz futball Sir Alex Fergusonjaként” emlegetik a szakembert, utalva a klubnál lehúzott tetemes időre.

„Már hét esztendeje koptatom a Milan kispadját, az első hetesnek pedig ezzel vége. A mostani mérkőzés a következő hétéves periódusnak volt az első állomása” – nyilatkozta Ancelotti.

„Emlékszem, az első mérkőzésemen a Perugia együttesét vertük meg 3–0-ra. Most is a bajnokságon kívüli győzelemmel kezdtük az elkövetkező hét évet. Remélem még sok bajnoki címet és kupát nyerünk meg együtt” – tette hozzá az olasz szakvezető.

Ancelottival a csapat két Bajnokok Ligája-trófeát és egy olasz bajnoki címet szerzett. A Scudetto elhódítására pedig ebben a szezonban is nagy esélye van a klubnak.

RONALDINHO GYŐZTES GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik