Balotelli egyértelműen fogalmazott: "Olasz vagyok, nem ghánai"

Vágólapra másolva!
2008.09.04. 18:39
Mario Balotelli kijelentette, hogy Olaszország színeiben szeretne válogatott lenni, nem pedig Ghánáéban. Az afrikai származású csatár jelenleg az olasz U21-es válogatott tagja, de a ghánai szövetség mindent elkövet, hogy a felnőttek között az ő országukat képviselje. A 18 éves játékos azonban hajthatatlan: ő olasznak érzi magát, így a squadra azzurában kíván szerepelni.
Balotelli álma a squadra azzura
Foto: Action Images
Balotelli álma a squadra azzura
Balotelli álma a squadra azzura
Foto: Action Images
Balotelli álma a squadra azzura

Az Inter csatára Palermóban születetett, ghánai bevándorlók gyermekeként, de mivel hároméves korában egy olasz családhoz került, felvette az ő nevüket. Így lett Barwuahból Balotelli.

Hivatalosan azonban sosem fogadták örökbe, így 18. születésnapjáig – amit augusztusban töltött be – nem kapott olasz állampolgárságot.

Jelenleg az olasz U21-es válogatott tagja, de Ghánában már a felnőtt válogatottnál számítanának rá. Ő azonban nem kíván ősei hazájának színeiben pályára lépni.

„Olasz vagyok, olasznak érzem magam, és mindig Olaszországért akarok játszani” – mondta Balotelli.

„Sosem gondolkoztam azon, hogy ghánai válogatott legyek, két évvel ezelőtt sem, amikor be akartak hívni a keretbe” – folytatta a fiatal csatár, aki az előző szezonban robbant be a köztudatba, amikor az Inter nagycsapatában játéklehetőséget kapva rendre góllal és jó játékkal hálálta meg a bizalmat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik