A Juve-ultrák nem voltak rasszisták, ezért nem kérnek elnézést

Vágólapra másolva!
2009.04.21. 21:56
Egy bajnoki meccset zárt kapuk mögött kell lejátszania a Juventusnak, mivel szurkolói állítólag rasszista rigmusokkal sértegették Mario Balotellit az Inter elleni derbin (1–1). A torinói klub elnézést kért a történtekkért, maguk az ultrák viszont nem tettek így, mivel álláspontjuk szerint nem rasszista indíttatású volt a színesbőrű játékos elleni verbális akciójuk.
A Juve-szurkolók tagadják, hogy rasszisták lennének
Fotó: Action Images (archív)
A Juve-szurkolók tagadják, hogy rasszisták lennének
A Juve-szurkolók tagadják, hogy rasszisták lennének
Fotó: Action Images (archív)
A Juve-szurkolók tagadják, hogy rasszisták lennének

„Nem kérünk elnézést Balotellitől, mivel a szidalmazását a pályán mutatott provokatív viselkedése szülte, és nem volt összefüggésben a származásával – áll a Drughi nevű ultracsoport közleményében. – Ezt bizonyítja, hogy ugyancsak színesbőrű csapattársait, Patrick Vieirát és Sulley Muntarit még csak ki sem fütyültük.”

A szurkolói csoport ezt követően felhívta rá a figyelmet, hogy a Juventus is igen sértő megnyilvánulásokat szenved el.

„Évek óta, szinte az összes stadionban ’Liverpool, Liverpool’ rigmussal fogadnak minket, és egykori, már elhunyt játékosaink (Gaetano Scirea, Riccardo Neri, Alessio Ferramosca) nevét is minden lehetséges módon szokták gyalázni az ellenfél szurkolói, ez ellen mégsem tiltakozik a média.”

Tudva levő, hogy az 1985-ös BEK-döntő előtt 32 olasz Juve-szurkoló halt meg a Liverpool-drukkerek akciója következtében a brüsszeli Heysel-stadionban.

„Ezúttal szó sem volt rasszizmusról, csupán – még ha elítélhető módon is – megpróbáltuk elvonni Balotelli figyelmét. Egyúttal szeretnénk kiemelni, hogy csapatunkban található egy „ébenfekete ikon”, Momo Sissoko, akit a szívünkbe zártunk, és büszkék vagyunk, hogy a mi csapatunk mezét viseli.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik