Francesco Tottit Marcello Lippi csalogathatja vissza a válogatottba

Vágólapra másolva!
2008.07.13. 09:14
Francesco Totti, az AS Roma világbajnok játékosa nem zárta ki annak lehetőségét, hogy visszatér az olasz válogatottba. Totti 2007-ben ugyan lemondta a válogatottságot, de úgy tűnik, a világbajnok csapat szövetségi kapitánya, Marcello Lippi visszatértével azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy ismét magára ölti a „squadra azzura” mezét.
A nagy dobás: Totti visszatér a válogatottba?
Fotó: Action Images (archív)
A nagy dobás: Totti visszatér a válogatottba?
A nagy dobás: Totti visszatér a válogatottba?
Fotó: Action Images (archív)
A nagy dobás: Totti visszatér a válogatottba?

Marcello Lippi, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a „székfoglaló” beszédét jelentő sajtótájékoztató utáni interjúban mondta el, hogy nem fogja erőltetni a válogatottságot lemondó játékosok visszatérését, mert tiszteletben tartja döntésüket.

„Nem szeretném elővenni a válogatottságot egyszer már lemondó játékososok visszahívásának kérdését – mondta akkor Lippi. – Nem lenne helyes és korrekt a döntésükkel szemben. Maximálisan tiszteletben tartom mások véleményét, pláne ha két ilyen kaliberű futballistáról van szó, aki oly sokat tett a válogatottért.”

Az a két bizonyos játékos nem más, mint Francesco Totti és Alessandro Nesta. A Roma csapatkapitánya – aki sérülése után az augusztus végi, Internazionale elleni Szuperkupa-mérkőzésen térhet vissza, ha rehabilitációja a tervezett ütemben halad – azonban a Sky televíziónak adott nyilatkozatában nem zárta ki, hogy esetleg visszatér a válogatottba.

„Nem beszéltem Marcello Lippivel a témáról, de később alighanem át kell gondolnom a kérdést – mondta a tv-nek Totti. – A szövetségi kapitánnyal egyébként a pályán kívül is nagyszerű a viszonyom, nyilván szóba kerül majd köztünk a válogatott is, a csapattal kapcsolatos döntéseket azonban ő hozza meg. Számomra most az a legfontosabb, hogy mihamarabb felépüljek.”

Alessandro Nesta válogatottbeli szereplése is kérdéses. Korábban ő is lemondta a nemzeti tizenegy mérkőzéseit, ám – állítólag – csupán Roberto Donadonival fennálló, nem éppen felhőtlen viszonya miatt. Ha ez valóban így van, Lippi esetleg még a Milan hátvédjét is ráveheti a visszatérésre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik