Mirko Vucsinics: Szombaton ismét mi nyerjük a trófeát

Vágólapra másolva!
2008.05.24. 15:02
Szombaton este 9-kor rendezik az Olasz Kupa döntőjét a római Olimpiai Stadionban. Ahogyan az elmúlt három esztendőben, úgy idén is a Roma és az Internazionale csap össze a trófeáért. A szövetség határozatának értelmében, ettől az idénytől ismét egy meccsen dől el a kupa sorsa, amire utoljára 1980-ban volt példa.
Vucsinics (balra) ígéri, idén is a "farkasok" diadalmaskodnak
Fotó: Action Images (archív)
Vucsinics (balra) ígéri, idén is a "farkasok" diadalmaskodnak
Vucsinics (balra) ígéri, idén is a "farkasok" diadalmaskodnak
Fotó: Action Images (archív)
Vucsinics (balra) ígéri, idén is a "farkasok" diadalmaskodnak

Sorozatban negyedszer meccsel az Olasz Kupáért a Roma és az Inter. 2005-ben és 2006-ban a fekete-kékek, míg tavaly a fővárosiak gyűjtötték be a győzelemért járó serleget.

Azzal a döntéssel, mely szerint Rómában rendezik a találkozót, a „farkasok” talán némi előnyre tesznek szert, hiszen hazai pályán küzdhetnek majd.

A Roma eddig nyolcszor diadalmaskodott az Olasz Kupában, és mai győzelmével utolérheti a kilenc győzelemmel büszkélkedő Juventust. Ehhez persze, le kell hogy győzze az Intert, ami nem lesz könnyű feladat.

A két gárda ebben az idényben hihetetlen izgalmak közepette döntötte el a bajnoki cím sorsát, melyet végül az Inter csupán az utolsó fordulóban nyert meg.

Mindkét oldalon vannak nagy hiányzók, hiszen római részről a csapatnak továbbra is nélkülöznie kell a sérült Francesco Tottit és Taddeit, míg a milánóiaknál, eltiltás miatt nem játszhat Marco Materazzi és Julio Cruz sem, ám a legnagyobb hiányzó, a Serie A utolsó fordulójának hőse, a svéd Zlatan Ibrahimovic lesz.

A „farkasok” játékosai nagyon elszántak, szeretnének visszavágni a bajnokságban elszenvedett „vereségért”.

„Ebben az idényben végig ott volt a mezünkön a kupagyőzelmet jelképező háromszínű kokárda, megígérem, hogy a következő idényre is rajtunk marad” – nyilatkozott Mirko Vucsinics a fővárosiak gólvágója.

Abban is biztosak lehetünk, hogy a milánóiak sem veszik félvállról a találkozót, így egészen biztos, remek, harcos meccsre számíthatunk szombaton este.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik