Prandelli: Örülök, hogy egy ilyen egységes csapatot edzhetek

Vágólapra másolva!
2008.05.19. 17:40
Vasárnapi győzelmének köszönhetően a Fiorentina elhalászta a Milan elől az olasz pontvadászat negyedik, Bajnokok Ligája-indulást érő helyezését, így érthető, hogy míg Firenzében ünnepi a hangulat, addig a piros-feketéknél viharfelhők gyülekeznek.
Osvaldo (balra) szerezte a győztes gólt a Torino ellen
Fotó: Action Images (archív)
Osvaldo (balra) szerezte a győztes gólt a Torino ellen
Osvaldo (balra) szerezte a győztes gólt a Torino ellen
Fotó: Action Images (archív)
Osvaldo (balra) szerezte a győztes gólt a Torino ellen

Vasárnap rendezték az olasz bajnokság utolsó fordulóját, mely a bajnoki cím mellett a Bajnokok Ligája- indulást érő negyedik hely sorsáról is döntött. A scudettót az Inter nyerte, míg a negyedik helyen a Fiorentina végzett.

A firenzeiek a Torinót győzték le vasárnap Pablo Daniel Osvaldo 76. percben szerzett góljával, így a Milan hiába gázolt át az Udinesén, jövőre csak az UEFA-kupában vitézkedhetnek a piros-feketék.

„Egész évben jól teljesített a csapat a bajnokságban, megérdemeltük a BL-indulást, nagyszerű jutalom ez a csapatnak” – nyilatkozta a meccset követően Claudio Cesare Prandelli, a Fiorentina vezetőedzője.

Sokáig nem lehetett nyugodt a lilák mestere a Torino ellen mérkőzésen, mivel a hetvenötödik percig nem sikerült bevenniük a hazaiak kapuját.

„Egyszerűen nem akart bemenni a labda a kapuba, aztán szerencsére jött Osvaldo mestermunkája, amivel megszereztük a vezetést” – tette hozzá a lilák mestere.

„Szerencsés vagyok, hogy egy ilyen egységes, megbízható csapatot edzhetek. Azért hosszabbítottam szerződést a Fiorentinával, mert továbbra is itt szeretnék dolgozni”– reagált a szakember azon állításokra, miszerint jövőre ő lehet az Inter edzője.

Vasárnap este, csapatuk győzelmét követően közel tízezer firenzei ünnepelt az utcán, hiszen utoljára 2000-ben szerepelt a Bajnokok Ligájában a Fiorentina. Ekkor Trappatoni vezérletével az első csoportkörben az Arsenalt is maga mögé utasítva jutott a gárda a második körbe, ahol azonban már a Manchester United és a Valencia túl nagy falatnak bizonyult, így a legjobb nyolc közé már nem sikerült kvalifikálnia magukat a liláknak.

Míg a firenzeieknél nagy az öröm, a Milan a háza táján már nem találni annyi mosolygós arcot. A piros-feketékkel ugyanis 2002-ben fordult utoljára elő, hogy csupán az UEFA-kupában indulhattak.

A vezetőség is elégedetlen a csapat teljesítményével, és bizonyos, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ne legyen még egy ilyen gyenge idénye a gárdának. A csapat körüli feszültséget tovább fokozhatja az a hír, mely szerint Kaká mégsem mehet az Olimpiára.

Az olasz klub hivatalos közleménye szerint a gárda két 23 éven aluli játékosa, Pato és Digao – Kaká öccse – utazhat Pekingbe, de úgy gondolják, nem lenne fair, ha a brazil zseni is játszana az ötkarikás játékokon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik