Előfordulhat, hogy Ronaldo a decemberi klubvébén debütál az idényben

Vágólapra másolva!
2007.10.17. 11:43
Továbbra is teljes homály fedi, mikor debütálhat a kétszeres aranylabdás brazil csatár, Ronaldo a BL-címvédő AC Milan színeiben ebben a szezonban. A két és fél hónapja térdsérüléssel bajlódó sztár Silvio Berlusconi klubelnök szerint előfordulhat, hogy csak a a decemberi, Japánban megrendezendő klubvilágbajnokságon szerepelhet először az idényben.
Ronaldo szereplése továbbra is bizonytalan
Ronaldo szereplése továbbra is bizonytalan
Ronaldo szereplése továbbra is bizonytalan
Ronaldo szereplése továbbra is bizonytalan

Galliani alelnök korábbi, hétvégi nyilatkozata szerint október 21-én, azaz a vasárnapi fordulóban az Empoli ellen újra pályára léphet a sztár, ennek azonban ellentmondanak a milánóiak háza tájáról érkező legújabb hírek.

Carlo Ancelotti vezetőedző ugyanis lehűtötte a Ronaldót már a milánóiak hétvégi csatársorába képzelő újságírókat:

"Semmi garancia nincs arra, hogy Ronaldo már a héten bemutatkozik, jól halad a felkészülésben, de semmit sem szabad elsietnünk. Úgy érzem a fizikai állapotával már nincsnek különösebb gondok, de a labdás gyakorlásoknál még jobban oda kel figyelnie. Közösen fogunk döntést hozni erről a hétvégén."

Silvio Berlusconi elnök is az "ej ráérünk arra még" gondolkodásmód híve ebben az esetben, a Gazzetta dello Sport honlapján közvetített keddi videochat alkalmával kifejtette, a cél, hogy a brazil sztár a decemberi klubvilágbajnokságon már bevethető legyen.

Szerdán újabb ultrahangos vizsgálatnak vetik alá a klasszist, azt követően már pontosabb prognózis kerülhet napvilágra.

Ronaldo hatalmas elánnal vetette bele magát a nyári felkészülésbe, július 31-én azonban teljesen váratlanul összeesett az AC Milan edzésén, a térde újra felmondta a szolgálatot.

A piros-feketék csatárát a nyár végén Olaszországban, majd Belgiumban kezelték, és ezt követően a brazil válogatott orvosi stábjával is megvizsgáltatta magát.

Ronaldo sérülése miatt ebben az idényben még nem szerepelt hivatalos tétmérkőzésen, azaz kihagyta a Milan bajnoki és BL-összecsapásait, valamint az Európai Szuperkupa-meccset is.

A Bajnokok Ligája-címvédő Milannak pedig nagy szüksége lenne a gólvágó csillagára, ugyanis eddig meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújt: a bajnokságban hét forduló után 10 ponttal csak a nyolcadik helyen áll, míg a BL-ben két meccs után egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhetett el.

RONALDO FANTASZTIKUS DEBÜTÁLÁSA (SIENA–MILAN 3-4)


RONALDO ÖSSZES GÓLJA AZ AC MILAN SZÍNEIBEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik