Buffon szerint az Inter lesz a bajnok, de sokat vár a Juvétól is

Vágólapra másolva!
2007.10.01. 13:43
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában (Serie A) szereplő Juventus kapusa, Gianluigi Buffon szerint az Internazionale csapata a legesélyesebb a bajnoki cím megszerzésére. Az olasz válogatott játékos azonban hisz benne, hogy saját csapata is képes lesz tartani a lépést a címvédővel.
Buffon (kékben) a Torino ellen is kitett magáért
Reuters
Buffon (kékben) a Torino ellen is kitett magáért
Buffon (kékben) a Torino ellen is kitett magáért
Reuters
Buffon (kékben) a Torino ellen is kitett magáért

Az Internazionale szombaton 4-1-re verte az AS Roma csapatát a fővárosban a 6. forduló rangadóján. A siker után a milánói alakulat hat forduló után veretlenül vezeti az olasz pontvadászatot, és sokan úgy vélik ez így marad egészen a bajnokság végéig.

Köztük van a Juventus válogatott kapusa Gianluigi Buffon is, aki szintén kijelentette, hogy a fekete-kékek a bajnokság elsőszámú esélyesei, köszönhetően kiemelkedő színvonalú játékoskeretüknek.

"Az Internek 20 hasonló kiváló képességű játékosa van. Minekünk nem ilyen bő a játékoskeretünk" - nyilatkozta Buffon a drámai, Torino elleni bajnoki találkozó után. A városi rangadót David Trezeguet 93. percben szerzett találatával a "zebrák" nyerték 1-0-ra.

"Nem azt mondom, hogy gyengék vagyunk, csak azt hogy ők olyanok mint egy tank" - méltatta a továbbiakban is az Inter csapatát a kiváló hálóőr, aki azért megemlítette, hogy a Juventus is hasonló kategóriájú csapat volt pár évvel ezelőtt.

Buffon a Juventus előtt álló célokat ecsetelte az őt faggató riportereknek, szerinte a gárda elsőszámú feladata nem az, hogy bajnok legyen, hanem az hogy visszanyerje méltó helyét Olaszország legjobb klubjai között.

A Juventus játékosa végül sejtelmesen hozzátette: azért nincs azzal semmi baj, ha valaki álmodozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik