Mit szépítsük: kivégezték a bajnokcsapatot a Stadio Olimpicóban

Vágólapra másolva!
2007.05.09. 20:15
Óriási mérkőzés volt a labdarúgó Olasz Kupa 2007-es döntőjének első felvonása: a hétszeres kupagyőztes AS Roma 6-2-re kiütötte a bajnok Internazionalét a római Stadio Olimpicóban, így nem sok esélyt hagyott a milánói riválisnak. A „farkasoknál” Christian Panucci jobbhátvéd létére kétszer is eredményes volt, a másik oldalon mindkét gólt Hernan Crespo szerezte.
Simone Perrotta gólját ünneplik a társak: De Rossi, Mexes és Mancini (jobbra)
Reuters
Simone Perrotta gólját ünneplik a társak: De Rossi, Mexes és Mancini (jobbra)
Simone Perrotta gólját ünneplik a társak: De Rossi, Mexes és Mancini (jobbra)
Reuters
Simone Perrotta gólját ünneplik a társak: De Rossi, Mexes és Mancini (jobbra)

Alig több mint fertály óra telt el csak a mérkőzésből, és az Inter máris nagyon távol került története hatodik kupagyőzelmétől.

A „farkasok” 15 perc alatt valósággal elsöpörték a milánói kékeket: Francesco Totti már az 1. percben megszerezte a vezetést a fővárosiaknak, az 5. percben Daniele de Rossi növelte az előnyt, a 16. percben pedig Simone Perrotta már 3-0-ra alakította az állást.

Az első találatnál mintaszerű jobb oldali akciót láthattunk, amelynek végén Taddei beadását Totti szelídítette be a 16-oson belül, majd a jobb alsó sarokba lőtt.

A másodiknál Mexes próbálkozott egy bal oldali szöglet után, De Rossi viszont beleért a lövésbe, így az ő lábáról került a labda a hálóba.

Harmadszorra Christian Chivu volt az előkészítő: hatalmas terület nyílt meg előtte a bal szélen, Perrottához játszott, aki tökéletesen fejezte be az akciót.

Kiütés nem sokkal több mint 15 perc alatt; őrjöngött a bologságtól a Stadio Olimpico nézőserege.

De ezzel még korántsem volt vége, hiszen az Inter nem az a csapat, amelyik könnyen feladja.

A 20. percben a chilei David Pizarro hibázott, odaadta a labdát Crespónak, ő kicselezte Donit, a brazil kapust, és éles szögből sem hibázott (3-1).

Fantasztikus volt a meccs, és ilyen is maradt.

A 31. percben Panuccit adta be a labdát jobbról, a rövid saroknál Perrotta repült be, fejese Dejan Sztankovicsról éppen Mancini a brazil Mancini elé pattant, ő pedig megszerezte a negyedik római találatot (4-1).

A végig rendkívül izgalmas első félidőben már nem született újabb gól, de szinte biztosra lehetett venni, hogy nem ez marad a végeredmény.

Nem is csalódtak, akik további izgalmakat vártak. A 49. percben Adriano kis híján kettőre csökkentette a különbséget, de Doni remekül védett.

Büntetett az As Roma: az 54. percben Pizarro bal oldali szögletét követően Panucci emelkedett, és a felső sarokba fejelt (5-1).

VITASSA MEG A TÖRTÉNTEKET A FÓRUMBAN!

Elképesztő volt azonban az Inter, amely a kritikán aluli védekezése ellenére nem adta fel. Két perc sem telt bele, és máris 5-2 állt az eredményjelzőn, miután Maicon jobbról érkező labdáját Crespo fejelte be.

Lélegzetelállító volt a meccs, és továbbra sem volt hiány helyzetekben. A sluszpoén azonban a végére maradt: a 89. percben a végig kitűnően futballozó Totti bombázott kapura, Toldo kiütötte a labdát, és a leggyorsabban eszmélő Panucci becsúszva megszerezte a valószínűleg a kupa sorsát is elődöntő gólt (6-2).


A nyolcadik Coppa Italia-győzelmére készülő AS Roma óriási előnnyel léphet majd pályára a visszavágón, a Giuseppe Meazza stadionban. Nagyon úgy tűnik, hogy az utóbbi két évben a trófeát mgszerző kék-feketéknek nem sikerül a bajnoki cím mellé megszerezniük a kupát is.

LABDARÚGÓ OLASZ KUPA

---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik