Nyert az Inter és a Roma, de micsoda különbség

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.11.19. 17:30
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában három-három pontot szerzett az éllovas Internezionale, illetve az egyik komoly kihívója, a harmadik helyen álló Roma, ám a két győzelem között finoman szólva is ég és föld volt a különbség.
Crespo gólját nerm követte újabb találat Milánóban
Reuters
Crespo gólját nerm követte újabb találat Milánóban
Crespo gólját nerm követte újabb találat Milánóban
Reuters
Crespo gólját nerm követte újabb találat Milánóban

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Az Inter Milánóban, tehát saját pályáján fogadta a sereghajtó Reggina együttesét és kínnal-keservvel verte őket minimális különbséggel, egy góllal.

Bár a mérkőzés kifejezetten jól indult, hiszen Crespo – némi fejpárbaj után - már a negyedik percben bombagóllal szerzett vezetést a kék-feketéknek. Ezt követően viszont hiába a látható technikai és taktikai fölény, további gólokban már nem mutatkozott meg a két csapat közti különbség.

Az Inter csatasorba dobta a extranyaralásból visszatért brazil csatárát, Adrianót, akinek szemel láthatóan jót tett a pihenő. Nagy kedvvel játszott, más kérdés, a meccshiány igencsak kiütközött rajta.

A találkozó végig kiegyenlített játékot hozott, a hazaiaknak még mezőnyfölényt sem sikerült kiharcolniuk, igaz többször jelentkeztek be az ellenfél kapuja előtt, mint a Reggina.

A vendégek - akik játékában végig benne volt a gól - a találkozó vége előtt 15 perccel egy távoli lövést követően megpattanó labdának köszönhetően egyenlítettek, ám ezt a találatot a játékvezető, asszisztense beintésére, les miatt – amúgy helyesen – érvénytelenítette.

Persze, ez a vendégeket egyáltalán nem vigasztalta, kapott a spori és segítője az oldalvonal mellett hideget-meleget.

Három perccel később Adriano eldönthette volna a mérkőzést egy második Inter-góllal, ám az abszolút ziccerben kiugró brazil az argentin – egy kis dél-amerikai belvillongás - Crespótól érthetetlenül hosszú labdát kapott, így odalett ez a lehetőség is.

Ettől függetlenül a három pontot elkönyvelhette a bundabotrány miatt címvédőnek számító Inter.

Rómában Panucci kezdte meg a gólgyártást
Reuters
Rómában Panucci kezdte meg a gólgyártást

A Roma viszont kiütötte a hazai pályán a Cataniát. Panucci a 12. percben szerzett vezetést, majd megfogyatkoztak a vendégek, miután Mascarát kiállították. A szünetig még három, a második félidőben pedig újabb három találatot rámoltak be a „farkasok” – Panucci és Perrotta is duplázott -, a vendégek pedig Baiocco piros lapját követően kilenc emberrel fejezték be a találkozót.

A bordók hátránya változatlanul négy pont az éllovas Inter mögött, de már csak eggyel maradnak le a második helyen álló, szombaton a Cagliaritól 1-0-ra kikapó Palermótól.

Az Udinese Iaquinta két góljával – az elsőt büntetőből szerezte – és Asamoah 19. percben szerzett találatával intézte el pályaválasztóként a Seinát.

A Lazio idegenben verte három góllal a Messinát, igaz a fővárosiak csak a hajrában lőtt két góljukkal biztosították be győzelmüket.

Ugyancsak hárommal küldte haza a Livorno a Parmát, mármint nem a pontokat, hanem a gólokat tekintve. A vendégeknek mindkettőből nullára futottak ezen a délután… A találkozó 1-0-s hazai vezetést követően igazából Ferronetti 70. percben szerzett öngólja után dőlt el.

Egy pontot szerzett a Fiorentina az Ascoli, az Atalanta pedig a Chievo vendégeként. Utóbbi mérkőzésen az Atalanta 0-2 után négy perc alatt egyenlített a második félidőben. Az Ascoli a 84. percben egalizált a Fiorentina ellen, a vendégek találatát Luca Toni jegyzi.

SERIE A. 12. FORDULÓ

  • Internazionale-Reggina 1-0 (1-0)
  • G.: Crespo (4.)
  • Roma-Catania 7-0 (4-0)
  • G.: Panucci (12., 48.), Mancini (19.), Perrotta (24., 40.), Montella (59.), Totti (70.)
  • Ascoli-Fiorentina 1-1 (0-1)
  • G.: Bjelanovic (84.), ill. Toni (45.)
  • Chievo-Atalanta 2-2 (1-0)
  • G.: Zanchetta (25., 55.), ill. Zampagna (70.), Loria (74.)
  • Livorno-Parma 3-0 (1-0)
  • G.: Pfertzel (26.), Ferronetti (70. - öngól), Lucarelli (82.)
  • Messina-Lazio 1-4 (0-1)
  • G.: Rigano (56. 11-esből), ill. Mauri (10., 82.), Pandev (59.), Makinwa (84.)
  • Udinese-Siena 3-0 (2-0)
  • G.: Asamoah (19.), Iaquinta (44. 11-esből, 78.)
  • Torino-Sampdoria 1-0 (0-0)
  • G.: Rosina (80. – 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik