Inter: négyéves szerződés Vieirával

Vágólapra másolva!
2006.08.02. 10:49
A világ- és Európa-bajnok, idén vb-döntős Patrick Vieira négy évre szóló szerződést kötött az Internazionaléval, noha a keddi angol lapok szerint szívesen igazolt volna a Manchester Unitedhez. A francia középpályás egy év után hagyta el a Serie B-be száműzött Juventust.


Vieiráért 6,5 milliót fizet a milánói klub, vagyis a torinóiak sokat buktak. Tavaly nyáron az Arsenal 13,7 millió fonthoz jutott a Juventustól.

Patrick Vieira az ötödik olyan sztár, aki az elmúlt hetekben elhagyta a vesztegetési botrányba keveredett Juvét. Emerson és Fabio Cannavaro a Real Madridot, míg Lilian Thuram és Gianluca Zambrotta az FC Barcelonát választotta. Médiaértesülések szerint a „menekülés” nem zárult le, valószínűleg Zlatan Ibrahimovic és Gianluigi Buffon sem marad Torinóban.

A korrupciós botrány miatt a Juventusnak a következő szezonban a Serie B-ben kell szerepelnie, 17 pontos levonással. Emellett az olasz szövetség megfosztotta a klubot a legutóbbi két bajnoki címtől, a másodikat az Internazionale kapta meg.

Vieira tavaly kilenc év után hagyta el az Arsenalt, amellyel három bajnoki címet és négy FA-kupa diadalt ünnepelhetett. Tíz évvel ezelőtt az AC Milantól került Londonba, ahol az Ágyúsok egyik kulcsemberévé vált.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik