A Juventust akár ki is zárhatják az élvonalból

Vágólapra másolva!
2006.05.12. 17:43
A bundabotrányban egyre nagyobb port ver fel Olaszországban, folynak a vizsgálatok az érintettekkel szemben. A 41 érintett személy között van a Juventus ügyvezető igazgatója, a Fiorentina és a Lazio elnöke, a lemondott szövetségi elnök, valamint az ország első számú játékvezetője.
Massimo De Santis
Massimo De Santis
Massimo De Santis
Massimo De Santis
Jelenleg 41 személy ellen folyik vizsgálat az olasz labdarúgást felkavaró bundabotrányban.

A vizsgálatban érintettek között az olasz futballélet neves személyiségei is szerepelnek. A nápolyi bíróság két klubelnököt, Claudio Lolitót (Lazio) és Andrea Della Vallét (Fiorentina) is meghallgat a szerepükről az ügyben.

Lolito és Della Valle mellett a Juventus vezetői is belekeveredtek, a nápolyi bíróság Antonio Giraudo ügyvezető igazgató és Luciano Moggi általános igazgató szerepét is vizsgálja.

Az ügy következményeként hétfőn előbb Franco Carraro, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke nyújtotta be lemondását, majd csütörtökön követte őt alelnöke, Innocento Mazzini is.

A vizsgált 41 személy között élvonalbeli játékvezetők, szövetségi vezetők is vannak, valamint még egy újságíró is belekeveredett az ügybe.

NYERJEN A ZÁSZLÓKKAL!

Gyűjtse össze naponta a Labdarúgás rovatban meg- jelenő cikkek címét, melyekben egy Vb-csapat zászlóját találja!
Nyomja a CTRL C-t most!
JÁTSZOM! (klikk ide!)
A játékvezetők közül Massimo De Santis kijelentette, hogy neki nincs semmi rejtegetnivalója, de a két klubelnök is tagadta, hogy bűnös lenne.

A bíróság emellett 19 élvonalbeli és egy másodosztályú meccset is vizsgál, ugyanis ott is visszaélés gyanúja merült fel.

A botrányt az robbantotta ki, hogy nyilvánosságra került több hangfelvétel, amelyen a Juventus vezetői több találkozójuk előtt is megmondták, hogy melyik játékvezetőt akarják látni - és általában azok a sípmesterek érkeztek is az adott találkozóra.

Amennyiben bebizonyosodik a Juventus csapatának bűnössége, akár ki is zárhatják őket az élvonalból.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik