Rijkaard a Milan, van Basten a Barca kispadján?

PATAKI GYULAPATAKI GYULA
Vágólapra másolva!
2006.01.21. 15:23
Címkék
Sajtóértesülések szerint Frank Rijkaard válthatja Carlo Ancelottit nyártól a Milan kispadján. A Barcelona edzője ellenben egy újabb holland, a jelenlegi szövetségi kapitány, Marco van Basten lehet.
Frank Rijkaard átveszi Ancelotti helyét?
Frank Rijkaard átveszi Ancelotti helyét?
Frank Rijkaard átveszi Ancelotti helyét?
Frank Rijkaard átveszi Ancelotti helyét?

Silvio Berlusconi, a Milan labdarúgócsapatának elnöke állítólag már a Liverpool ellen drámai körülmények ellen elvesztett Bajnokok Ligája-döntő után eldöntötte, hogy Carlo Ancelottinak mennie kell, az edzőnek az idei szezonban valami nagyon nagy eredményt, egy trófeát el kéne nyernie, hogy esetleg maradhasson.

Az elnöknek meg is van a konkrét jelöltje Ancelotti pótlására, ugyanis nem akárkit, hanem Frank Rijkaardot szemelte ki a kispadra. A hírek szerint mesés ajánlattal próbálják Milánóba csábítani a szakembert, aki játékosként eredményes fél évtizedet töltött a csapatnál.

Rijkaard jelenleg a Barcelona edzője, az előző szezonban bajnokságot nyert a katalánokkal, s egyre inkább úgy tűnik, hogy idén megismétli ezt az eredményt.

Johan Cruyff, a Barca korábbi aranylabdás legendája már ajánlott is Rijkaard helyére megfelelő helyettest: Marco van Bastent.

Van Basten Rijkaardhoz hasonlóan tagja volt a Milan aranycsapatának, ám még 30 éves kora előtt kénytelen volt visszavonulni súlyos sérülései miatt. A Cruyffhoz hasonlóan szintén aranylabdás csatár jelenleg a holland válogatott szövetségi kapitánya.

Az edzőváltás ellen szólhat azonban, hogy Rijkaard nemrég hosszabbította meg szerződését a katalán klubbal 2009-ig.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik