Könnygáz Firenzében

Vágólapra másolva!
2005.12.02. 10:01
Címkék
Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzései közül a Juventus firenzei vendégjátéka tűnt a legizgalmasabb párosításnak. A két csapat valóban góldús, 2-2-re végződő összecsapást vívott egymással, ám a szurkolók leginkább a rendőrök által bevetett könnygázra fognak emlékezni.
Buffon megkönnyezte a visszatérését
Reuters
Buffon megkönnyezte a visszatérését
Buffon megkönnyezte a visszatérését
Reuters
Buffon megkönnyezte a visszatérését


Olasz Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Fiorentina-Juventus 2-2 (1-0)
Firenze, V: Palanca

Fiorentina:
Frey - Ujfalusi, Di Loreto, Gamberini, Pancaro - Maggio, Pazienza, Montolivo - Jörgensen (Pasqual a 48.) - Pazzini (Vrizasz a 69.), Bozsinov (Bochu a 90.).
Edző: Cesare Prandelli.

Juventus:
Buffon - Blasi, Thuram, R. Kovac, Pessotto (Nedved az 57.) - Balzaretti, Vieira, Giannichedda (Emerson az 57.), Mutu - Zalayeta (Ibrahimovic az 58.), Del Piero.
Edző: Fabio Capello.

Gólszerző: Bozsinov (38.), Pazzini (50.), Pessotto (54.), Mutu (70.)
A kupa nyolcaddöntőjéből egy mérkőzés maradt csütörtökre, a bajnokságban harmadik helyen álló Fiorentina az éllovas Juventust fogadta.

Cesare Prandelli firenzei együttese volt jobb az első félidőben, s a 38. percben meg is szerezték a vezetést: Christian Maggio és Tomas Ujfalusi játszott össze a jobb oldalon, majd a beadás után a bolgár Bozsinov levette a labdát, s félfordulattal, remekül lőtt Gianluigi Buffon kapujának jobb oldalába.

A vállműtétje után a szezonban első tétmérkőzését játszó Juventus-kapuson majdnem kifogott még egyszer Bozsinov, ám az első félidő végén kiválóan elvégzett szabadrúgásból a felső lécet találta el.

A második félidő elején hosszú ideig állt a mérkőzés, mivel a két szurkolótábor összeverekedett, és a rendfenntartók könnygázt vetettek be ellenük. Ebből azonban nem csak a drukkerek kaptak, hanem a két csapat is, mivel a gáz átterjedt a játéktérre.

Luca Palanca bíró hosszabb kényszerszünetet rendelt el, s végül 25 perc kényszerpihenő után folytatódott a mérkőzés. Úgy tűnt, a közjáték a Fiorentinának jött jobban, hiszen Gianpaolo Pazzini szelidített meg egy labdát (a kezét is használva), s kettőre növelte a hazaiak előnyét.

A Juventus azonban nem adta fel a meccset, s az 54. percben siker koronázta próbálkozásaikat: Patrick Vieira játszott Gianluca Pessotto elé, s a korábbi válogatott játékos, ám manapság már klubjában is csak kiegészítő emberként számításba vett védő 18 méterről lőtt Frey hálójába.

Sőt, a 70. percben az egyenlítés is összejött a vendégeknek: Adrian Mutu a balszélről beadásszerű lövést küldött középre, amelyet mindenki, többek között Frey kapus is elvétett, s így a labda a jobb sarokban kötött ki. Ezután nem változott már az eredmény, az idegenbeli döntetlen és a szerzett két gól miatt a Juventusnak valamivel több az esélye a visszavágón.

A két együttes egyébként a hétvégén bajnoki mérkőzésen is összemérheti tudását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik