Ökölvívás: szoros mérkőzésen, egyhangú pontozással lett ismét világbajnok Lomacsenko

Vágólapra másolva!
2022.10.30. 09:45
null
Vaszil Lomacsenko győzelemmel tért vissza, célja a Haney elleni címegyesítő mérkőzés (Fotó: AFP)
Vaszil Lomacsenko szoros és látványos összecsapáson győzte le Jamaine Ortizt a könnyűsúlyú mérkőzésen. A pontozásos győzelem lehetőséget nyújt arra, hogy Lomacsenko összecsapjon a mérkőzést a ring mellől néző Devin Haney-vel a súlycsoport vitathatatlan világbajnoki státuszáért, és a WBC, a WBA, az IBF, a WHO és a Ring Magazin világbajnoki öveiért.
Szoros mérkőzésen, egyhangú pontozással diadalmaskodott New York-ban a Hulu Theaterben (Maddison Square Garden) Vaszil Lomacsenko (17–2, 11 KO) Jamaine Ortiz (16–1–1, 8 KO) ellen a könnyűsúlyban rendezett összecsapáson, ahol az volt a tét, hogy a győztes valószínűleg (bokszban sosem lehet biztosra menni) kihívhatja Devin Haney-t, az amerikaiak fiatal sztárját, aki jelenleg minden világszervezet övét birtokolja a súlycsoportban.

A mérkőzést a fiatal Ortiz kezdte jobban, kihasználva magasságbeli előnyét, Lomacsenko szeme már az első menetben feldagadt.

Fordulatosan alakultak a menetek, a tíz hónapos kihagyásból visszatérő ukrán (aki egy ideig bevonult a katonaságba az ukrán-orosz háború miatt, ami miatt elvesztette a címegyesítő mérkőzés lehetőséget az akkori világbajnok, George Kambosos Jr. ellen, akitől azóta Haney elvette az öveket) lassabban kezdett, ám hamar reagált az amerikai remek bunyójára, nem hagyta, hogy ellenfele ellépjen a pontozólapokon.

 


 

Amint azokon látszik is, Lomacsenko hátrányban is volt az egyik pontozóbíró szerint, a másik kettőnél pedig döntetlen volt az állás hat menet után, azonban a mérkőzés utolsó meneteiben a korábbi világbajnok agresszívabbá vált, Ortiz pedig nem tudott már vele lépést tartani.

Lomacsenko 115:113, 116:112, 117:111 arányokban múlta felül amerikai ellenfelét.

Haney Ortizhoz hasonlóan magasabb és erősebb Lomacsenkónál, és ugyan jó felkészülést jelentett az ukránnak az összecsapás, ennél magasabb színvonalon kell teljesítenie az amerikaiak világbajnoka ellen.

A Top Rank elnökének, Bob Arumnak a mérkőzés után tett nyilatkozatát az ESPN-től idézzük. „A Haney–Lomacsenko párosítás számít a legjobb párosításnak könnyűsúlyban. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy létrejöjjön ez a világbajnoki címegyesítő mérkőzés, amire a szurkolók is nagyon vágynak. Ők a világ legjobbjai ebben a súlycsoportban, fantasztikus csata lenne.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik