Az öveit megvédő Vladimir Klicsko simán elintézte Ruszlan Csagajevet

Vágólapra másolva!
2009.06.21. 00:04
Vladimir Klicsko technikai K. O.-val védte meg a WBO és az IBF nehézsúlyú világbajnoki címét a gelsenkircheni Veltins-Arenában.
Egy a megrendítő Klicsko-ütések közül
Fotók: Reuters
Egy a megrendítő Klicsko-ütések közül
Egy a megrendítő Klicsko-ütések közül
Fotók: Reuters
Egy a megrendítő Klicsko-ütések közül

A találkozó előtt ellentmondásos hírek jelentek meg Csagajev státusát illetően: egyes értesülések szerint a Bokszvilágszövetség (WBA) vezetői bejelentették, az Universum bunyósát megfosztották a világbajnoki címtől, tehát a WBA hivatalos világbajnoka az orosz Nyikolaj Valujev.

Ugyanakkor Klaus-Peter Kohl, az Universum első embere és Csagajev mérkőzésszervezője kijelentette, a profi ökölvívó-szervezet nem adott ki semmiféle nyilatkozatot sem, ezért Kohlék továbbra is világbajnoknak tekintik Csagajevet, aki ezért a WBA-övét magával is vitte a ringbe, mi több a legendás ringszpíker, az amerikai Michael Buffer is világbajnokként konferálta fel.

Az igazi csatában a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) világbajnoka, Vladimir Klicsko (53–3–0, 47 K. O.-T. K.O.) volt az, aki jobbik kezét előbb használni tudta: az első menet végén egy jobbegyenessel találta el Ruszlan Csagajevet (25–1–1, 17). Sőt a második menetben ismét jobbegyenessel talált, az üzbég a padlóra került, de elég hamar regenerálódott.

Lothar Matthäus és párja is megtekintette az összecsapást
Lothar Matthäus és párja is megtekintette az összecsapást
Igaz, nem tudott az ukrán közelébe kerülni, mert Klicsko rendkívül mozgékony volt, feltartó balegyenesei pedig pontosak. A harmadik menetben sem változott a forgatókönyv, Csagajev továbbra sem tudott ütéstávba kerülni – más kérdés, hogy Klicsko érdeme, hogy ezt nem tehette.

Az ötödik, hatodik menetre állandósult a címvédő fölénye, a hetedik menetben Csagajev bal szemhéja felrepedt.

A 9. menet után Csagajev szorítósarka feladta a kilátástalan küzdelmet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik