A Klicsko fivérek elleni meccsekben pénz van, de győzelmi esély nincs

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2009.06.21. 13:51
Amikor Eddie Cotton mérkőzésvezető hivatalosan 10. menetes technikai K. O.-t hirdetett, tulajdonképpen egyetlen kérdés maradt: ha Csagajev sem tud ellenállást kifejteni, akkor ki állíthatja mag Vladimir Klicskót? Vagy a Klicsko fivéreket.
Vladimir Klicsko megvédte öveit
Fotó: Reuters
Vladimir Klicsko megvédte öveit
Vladimir Klicsko megvédte öveit
Fotó: Reuters
Vladimir Klicsko megvédte öveit

Az ukrán Vladimir Klicsko a győzelem után a Bild online kiadásában a következőt nyilatkozta: „Csagajev jó volt, én még jobb. Sajnálom, hogy nem tudta folytatni a küzdelmet. De az egészség mindennél fontosabb – mondta Vladimir, csak éppen azt hallgatta el diplomatikusan, hogy az ütések okozta egészségromlásra gondolt-e vagy arra, hogy ellenfele bal szemhéja felrepedt.

„A mai nem az én napom volt.” Ezt már a vesztes nyilatkozta.

Rácz Félix szerint nemhogy nem Csagajev napja volt a szombat, de csupán mozgó célpontot jelentett Klicskónak. „Olyan volt, mint egy mozgó zsák, csak nyelte az ütéseket – értékelt az egykori menedzser, hozzátette, az üzbég indiszponált teljesítményére az sem magyarázat, hogy a Valujev elleni meccsére lett volna kihegyezve a formája. – Azt semmi sem magyarázza, hogy nem volt egyetlen jó kombinációja sem, csupán egyszer, de akkor állj után ütötte meg ellenfelét. Testen sem dolgozott elég intenzíven.”

A Bild Vladimir Klicsko lehetséges ellenfeleinek az orosz Alekszandr Povetkint és a július 4-ei, Alekszandr Dimitrenko–Eddie Chambers összecsapás győztesét tippeli. Rácz szerint Povetkinnek még egy-két találkozóra szüksége lenne, mielőtt Vladimir Klicsko következne.

Az említetteken kívül a brit David Haye és az amerikai Chris Arreola is számításba jöhet már csak azért is, mert szurkolótáboruk népesebb, mint a volt szovjet tagállamokból érkező bunyósoké.

„Kétféle szempont van – hangsúlyozta Rácz. – Az üzleti és a szakmai. Utóbbi alapján a két Klicskónak szinte nincsen méltó ellenfele. Ami az üzletet illeti, a top tízben lévő bokszolók érdeke, hogy kiálljanak valamelyik Klicsko ellen, mert ebben van pénz, viszont a győzelmi esély gyakorlatilag a nullával egyenlő.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik