Gond nélkül védte meg címét Vitalij Klicsko, és már Valujevet akarja

Vágólapra másolva!
2009.03.22. 09:04
Mint arról már beszámoltunk, Vitalij Klicskónak (37–2, 36. K. O., T K. O.) nem okozott nehézséget a kubai Juan Carlos Gómez (44–2, 35) legyőzése, így az ukrán klasszis megvédte világbajnoki címét.
Itt a vége: a csata utolsó mozzanata
Fotó: Action Images
Itt a vége: a csata utolsó mozzanata
Itt a vége: a csata utolsó mozzanata
Fotó: Action Images
Itt a vége: a csata utolsó mozzanata
Az első néhány menetben tapogatózó küzdelem folyt a ringben, a fordított alapállású kubai próbált beférni Klicsko kezei közé, de az ukrán nem hagyta, igaz, csak a 2. menetben ütötte meg először ellenfelét.

A 3. menettől Klicsko egyre magabiztosabb lett, főleg azután, hogy a kihívó jobb szemhéja felrepedt. A 7. menet hozta a legnagyobb csatát, egy Kicsko-jobbcsapott megrendítette Gómezt, akire számolni kellett.

A 8. menet is Klicsko-fölényt hozott, csak idő kérdése volt az ukrán győzelme. Noha a bajnokot a 9. menetben fejelésért megintették, ez nem zavarta meg, hanem inkább felbőszítette, s egy nem túl kemény ütéskombinációját követően számolni kellett Gómezre.

Ezt követően már nem tartott sokáig a csata, mert Daniel Van de Wiele beszüntette a küzdelmet, Klicsko technikai K. O.-val győzött, s megvédte a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki címét.

„Tudtam, hogy Gómez nagyon jó, azt is, hogy nem lesz könnyű ellene – dicsérte ellenfelét a Gómeznél 10 centivel magasabb s 9 kilóval nehezebb Klicsko a meccset követő sajtótájékoztatón. – A hatodik menetet követően türelmetlenné váltam, de tudtam, hogy nincs már sok tartaléka.”

„Betartottam a szavam, idő előtt befejeztem a küzdelmet. A célom most az, hogy Nyikolaj Valujev ellen bokszoljak. Remélem, hogy még ebben az évben a kötelek közé léphetek ellene. Az lenne a nagy érdeklődésre számot tartó csata!” – nyilatkozta Vitalij, aki viszont hozzátette, a Ruszlan Csagajev elleni összecsapás nem igazán érdekli.

„Sajnálom, hogy nem tudtam az ígéretemhez híven bunyózni – mondta Gómez, aki ezzel arra utalt, hogy a mérkőzés előtt többször is kijelentette, ő lesz az első kubai világbajnok nehézsúlyban.

Gómez egyelőre bizonytalan karrierje folytatását illetően, menedzsere, Ahmet Öner erre úgy reagált: nem befolyásolja döntésében a kubait, de Gómezre sok nagy meccs vár még, ha ő is úgy akarja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik