Klicsko: „Juan barátom, sajnálom, hogy meg kell verjelek téged!”

Vágólapra másolva!
2009.03.21. 11:00
Vitalij Klicsko és korábban cirkálósúlyban világbajnok egykori klubtársa, Juan Carlos Gómez a WBC nehézsúlyú világbajnoki címéért csap össze. Ha a kihívó győz, a királykategóriában ő lenne az első kubai profi világbajnok.
Vitalij Klicsko vicces kedvében volt a meccs előtti sajtótájékoztatón
Fotó: Action Images
Vitalij Klicsko vicces kedvében volt a meccs előtti sajtótájékoztatón
Vitalij Klicsko vicces kedvében volt a meccs előtti sajtótájékoztatón
Fotó: Action Images
Vitalij Klicsko vicces kedvében volt a meccs előtti sajtótájékoztatón

Pikáns összecsapás lesz, annyi szent! Vitalij Klicsko (36–2–0, 35 K. O.–T. K. O.) edzője Fritz Sdunek, akinek Kati lányát Ahmet Öner vette el feleségül. Öner nem más, mint Juan Carlos Gómez (44–1–0, 35) klubjának, az Arenának az első embere.

Ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy Sdunek egyik unokájának apja Gómez (korábban futó kalandja volt a tréner lányával), akkor teljes a kép. Még világosabban: Sdunek arra készítette fel Vitalijt, hogy megverje unokája apját. Klicsko pedig az egyik sajtótájékoztatót így kezdte: „Juan barátom, sajnálom, hogy meg kell verjelek téged!”

Persze a riposzt sem maradt el: „Olyan gyors vagyok, hogy meg sem tudsz ütni, én győzlek le téged! Egyébként azért, mert egy teremben edzettünk, nem vagyunk barátok” – mondta a kubai, aki annak ellenére nem gondolt arra, hogy német állampolgár legyen, hogy sok évet lehúzott Németországban. Noha kedveli a németeket és az országot, első kubaiként akar világbajnok lenni a királykategóriában. Ezt tűzte ki céljául a WBC-nél, ahol ő a hivatalos kihívó, Vitalij pedig a világbajnok.

Gómez ugyanennél a szervezetnél cirkálósúlyban volt már világbajnok. Mint a kubai utalt rá, a jelenlegi ellenfelek korábban az Universumban klubtársak voltak. Gómez a kétezres évek közepén hullámvölgybe került, amikor egy kubai csoporttal Amerikában próbált szerencsét, de 36–0-s mérlegét egy váratlan vereséggel elcsúfította.

Visszatért az Universumhoz, de ugyanolyan bohém maradt, mint amilyen korábban volt: az Oliver McCall elleni meccse előtt a berlini erotikakiállításon egy modellel hetyegett, a bunyót követően droghasználattal vádolták.

Régebben még könnyelműnek is tartották a kubait, aki latin habitusával magyarázta stílusát, de ahogyan ő fogalmaz, a muzulmán hitnek köszönhetően bölcsebb lett, leginkább a koncentrálás tekintetében fejlődött.

Visszaugorva a jelenbe, Öner szerint a meccs „visszahozza a minőséget a nehézsúly porondjára”. „Sokan úgy gondolják, köztük Klicskóék is, hogy már megnyerték az összecsapást, Juan viszont még nem veszített fontos mérkőzést” – vélte Öner, aki a kubai pontozásos győzelmében hisz.

Kérdés: mit ér mindez Vitalij ellen? Ami azt illeti, Vitalij 202 centijével 10 centivel magasabb, mint Gómez, s hiába pazar a kihívó technikája, Klicsko legutóbbi mérkőzéséből ítélve a keménység lenne a legerősebb fegyver a bajnokkal szemben. Klicsko tavaly októberi, Samuel Peter elleni összecsapása során nem látszott, hogy azt megelőzően négy évig (!) nem lépett ringbe.

Egy biztos: tágabb értelemben a családban marad a győzelem.

A mérkőzést az RTL Klub 22.50-től élőben közvetíti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik