Találatok a Rátgéber László címkére

Találatok száma: 60

Hazatért, és tettre kész a pécsi ikon – Iványi Dalma másodedzőként dolgozik tovább

2022-06-23 10:31:29

Korábbi sikerei helyszínén, csak immár a PEAC csapatában másodedzőként folytatja karrierjét Iványi Dalma, aki Győrben tapasztalta, milyen apróságokon múlik a vezetőedző eredményessége.

női kosárlabda interjú Rátgéber László PEAC Képes Sport Iványi Dalma

Kosárlabda: sikeres kétnapos konferenciát tartottak Pécsett

2022-01-19 14:35:37

Kétnapos, rendkívüli eseménynek volt házigazdája az elmúlt héten a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia: a világ vezető szakemberei, szakértői és edzői arról beszéltek, hogyan alkalmazzák sikeresen a gyakorlatban a sporttudomány kutatási eredményeit.

kosárlabda konferencia Rátgéber László

Kosárlabda: már az idén újra edzőkonferenciát tartanának

2022-01-15 08:01:46

Nagy közönségsikerrel zárult pénteken a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ „Új határok a sporttudományban és a gyakorlatban” című kétnapos edzőkonferencia, különösen a délelőtti, Dávid Kornél – hazánk eddigi egyetlen NBA-s játékosa – részvételével tartott kerekasztal-beszélgetés volt izgalmas.

Rátgéber László Dávid Kornél

Kosárlabda: lebilincselő nyitány az edzőkonferencián

2022-01-18 12:49:57

Nagyszerű első napot tudhatott maga mögött a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia, amelyen a világ vezető szakemberei, szakértői és edzői izgalmas előadások és beszélgetések során ismertették álláspontjukat arról, hogyan lehet a gyakorlatban felhasználni a sporttudomány kutatási eredményeit.

Rátgéber László Pécs

Rátgéber László: ütköztetjük a sporttudományt a gyakorlattal

2022-01-18 16:13:18

Kétnapos, rendkívüli eseménynek lesz házigazdája a Nemzeti Kosárlabda Akadémia: a világ vezető szakemberei, szakértői és edzői arról beszélnek, hogyan alkalmazzák sikeresen a gyakorlatban a sporttudomány kutatási eredményeit.

Rátgéber László

Kosár: Hanga Ádám meglátogatta a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát

2021-08-03 09:01:57

A magyar válogatott kiválósága, az évek óta Spanyolországban légióskodó Hanga Ádám volt a Nemzeti Kosárlabda Akadémia vendége, aki Rátgéber Lászlónak köszönhetően betekintést nyerhetett az akadémia felépítésébe – írja az akadémia közleménye.

kosárlabda Rátgéber László Nemzeti Kosárlabda Akadémia Hanga Ádám

Kosárlabda: 20 éve történelmet írt, most újraépítene Pécsen Rátgéber

2021-04-24 00:06:45

A baranyai klubbal 20 évvel ezelőtt Euroliga-bronzérmet nyerő sikeredző, Rátgéber László Pécsen újraépítené a női kosárlabdázást, s határozottan ellenzi a labdarúgásban a Szuperligát.

női kosárlabda Rátgéber László Pécs

Videó: húsz éve tetőzött a pécsi kosárláz

2021-04-22 12:29:38

Az akkor éppen a hatodik bajnoki címére hajtó PVSK-MiZo húsz éve első magyar csapatként jutott be a final fourba a női kosárlabda Euroligában, és szinte kivétel nélkül magyar játékosokkal a harmadik helyen végzett. A 2001-es sikert ráadásul úgy sikerült elérni, hogy az egész sorozatban mindössze egyetlen vereséget szenvedtek el a moszkvai Szpartakkal nyolc évvel később a csúcsra jutó Rátgéber László lányai, igaz, azt az egyet éppen a négyes döntő első mérkőzésén a későbbi győztes francia Bourges ellen.

videó női kosárlabda Euroliga Rátgéber László Pécs kosárlabda PVSK

Kosárlabda: Rátgéber László maximális pontszámú előadása

2020-10-08 23:15:19

Rátgéber László kosárlabdaedző maximális pontszámot kapott tudományos előadására a Habilitációs Bíráló Bizottság mindhárom tagjától.

Rátgéber László

Férfi kosár: a Rátgéber Akadémiáról igazol a Barcelona

2020-09-22 08:53:38

A Barcelonához igazol a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 16 éves játékosa, James Ugochukwu Nnaji.

Rátgéber László Rátgéber Kosárlabda Akadémia James Ugochukwu Nnaji

A pécsi csoda, avagy Rátgéber László visszatért a nagy tettek színhelyére

2020-08-18 16:28:49

A magyar Nemzeti Kosárlabda Akadémia alapító-névadója, Rátgéber László anno kilenc bajnoki és kilenc Magyar Kupa-győzelmet, továbbá három Euroliga-final fourt jegyzett a PVSK női csapatának edzőjeként. Most visszatért egykori sikerei színhelyére, a Lauber Dezső sportcsarnokba, ahol beszélt legelső és legutolsó edzéséről is. Továbbá szenvedélyről, a csarnokról, Horváth Juditról, a pécsi szívről és a Kispál-indulóról.

kosárlabda Rátgéber László PVSK

Euroliga: Íniguez és Rátgéber is a legjobb edzők között

2020-07-02 08:19:16

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) ezúttal a női kosárlabda Euroliga modern kori időszakának választotta ki legjobb edzőit a final four szereplések alapján. Roberto Íniguez és Rátgéber László is ott van a legjobbak között.

női kosár Euroliga Sopron Rátgéber László Roberto Íniguez

NS határok nélkül: „A sporttal megváltoztatjuk az igazságtalanság húzta határokat”

2020-06-04 02:50:49

Éppen 100 éves a trianoni döntés. Ennek a szomorú emléknapnak az apropójából beszélgettünk az Újvidéken született ikonikus edzővel, a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát vezető Rátgéber Lászlóval.

videó kosárlabda Rátgéber László NSO Tv

Negyedszázada született meg a pécsi Rátgéber-korszak első aranya

2020-04-14 16:20:10

A háborúban álló Jugoszláviából két évvel korábban érkező mester először 1995-ben a BSE ellen vezette a dobogó tetejére a PVSK-t.

női kosárlabda női kosárlabda NB I Rátgéber László PVSK

Kosárlabda: Rátgéber még mindig büszke a 2009-es Euroliga-győzelemre

2020-04-06 12:46:33

Tizenegy évvel ezelőtt nyerte meg egyedüli magyar edzőként Rátgéber László a női kosárlabda Euroligát a Szpartak Moszkvával.

női kosárlabda Euroliga női kosárlabda kosárlabda Szpartak Moszkva Rátgéber László

Kosár: felfüggeszti működését a Rátgéber-akadémia

2020-03-14 19:11:28

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetre tekintettel a Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány a jövő hétre felfüggeszti működését, s áttér a digitális munkára.

Rátgéber László

Kosárlabda: A karácsony olyan, mint egy Black Friday – Rátgéber

2019-12-26 11:36:54

Rátgéber László a borból és a sörből sem tudja meginni a rosszat, és ugyanígy van a teákkal is. Az ikonikus kosárlabdaedző meg is mutatta a Sportkrém stábjának, hogy milyen teakülönlegességeket rejt a szekrénye, az óriási lemez- és CD-gyűjteményét pedig nemcsak megnézhettük, de bele is hallgathattunk a kedvenceibe. 

szilveszter lemezek kínai teák kosárlabda karácsony Sportkrém

Kép: Rátgéber újra kézbe vehette az Euroliga-trófeát

2019-10-01 11:28:02

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia junior leánycsapata a hétvégén Moszkvában a Szpartak Moszkva Region egykori tulajdonosáról, a brutálisan meggyilkolt Sabtaj von Kalmanovicsról elnevezett kupán vett részt. Ebből az alkalomból a pécsi akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, Rátgéber László ismét kézbe vehette edzői pályafutása legrangosabb trófeáját, a női Euroliga győztesének járót, amelyet az orosz klubbal éppen tíz évvel ezelőtt hódított el.

női kosárlabda Euroliga kosárlabda Szpartak Moszkva Rátgéber László

Női kosár: Rátgéber újra kézbe vehette az Euroliga-trófeát

2019-09-27 13:30:51

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia junior leánycsapata szerencsésen megérkezett Moszkvába, ahol Sabtaj von Kalmanovics-kupán vesz részt. Hartung Anita együttese az első körben azzal a Kurszkkal találkozik, amelynek a felnőtt gárdája az előző kiírásban döntőt játszott az Euroligában, majd szombaton a házigazda Szparta&k M.R. Vidnoje együttesével, vasárnap pedig az MBA Moszkvával mérkőzik meg.

Rátgéber László Euroliga kosárlabda