NFL: új Bucs-logó és -mez; Orakpo is taget kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.04. 10:50
null
A Tampa Bay játékosai a következő szezonban ilyen szerelésben játszanak (Fotó: buccaneers.com)
Lejárt a franchise tag kiosztásának határideje, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő együttesek közül pedig sokan éltek is az egyéves röghöz kötéssel.

 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Carolina Panthers szélső védőfalembere, Greg Hardy, a New Orleans Saints tight endje, Jimmy Graham és a New York Jets rúgója, Nick Folk is franchise taget kapott csapatától, ehhez a listához pedig a Washington Redskins is csatlakozott Brian Orakpo révén.

Míg a franchise tag esetében a játékos a posztja top 5 fizetésű játékosának átlagát kapja meg egy idényre, addig az együtteseknek lehetőségük van úgynevezett transition tag kiosztására is, ennél pedig a top 10 átlagát kapja csak meg a játékos. Igaz, míg a franchise tagnél a játékossal megegyező új klubnak két első körös választási jogot kell átadni korábbi csapatának, addig a transition tagnél nincs kompenzáció. Pont ezért sem szokták az elmúlt években túl gyakran alkalmazni az együttesek, idén viszont két együttes is erre szánta el magát, a Cleveland Browns kiváló középső falemberénél, Alex Macknél, a Pittsburgh Steelers pedig irányítósiettetőjével, Jason Worildsnél járt el így.

A Miami Dolphins négyéves szerződést kötött kiváló cornerbackjével, Brent Grimesszal. A 30 éves szélső hátvéd akár 32 millió dollárt is kereshet ennek értelmében, 16 milliót viszont garantáltan meg is kap.

Ahogyan az várható volt, Anquan Boldin végül valóban megállapodott a San Francisco 49ersszel, a jövő héten 34. születésnapját ünneplő elkapó a következő két idényre 12 millió dollárért írt alá.

A Tennessee Titans kőkemény söprögetője, Bernard Pollard kontraktusát hosszabbította meg, az egyezségről egyelőre azonban csupán annyit tudni, hogy kétéves megállapodásról van szó.

A Tampa Bay Buccaneers eközben bemutatta új mezét és logóját.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik egy helyen!

Az új Buccaneers-sisak (Fotó: buccaneers.com)
Az új Buccaneers-sisak (Fotó: buccaneers.com)
Az új mez hátulról (Fotó: buccaneers.com)
Az új mez hátulról (Fotó: buccaneers.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik