NFL: Tim Tebow a New England Patriotsban folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.11. 00:23
null
Tim Tebow újra NFL-csapatnál: a Patriotsnál próbálkozhat (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New England Patriots Tim Tebow-val erősítette meg a keretét.

 

 

A most 25 éves Tebow a 2010-es játékosbörze 1. körének 25. választási jogával a Denver Broncoshoz (akkor a csapat vezetőedzője az a Josh McDaniels volt, aki azóta ismét a Patriots támadókoordinátora lett) kerülő irányító egészen nagyszerű egyetemi éveket követően került a profi ligába, ahol eleinte csak csereként számítottak rá, a második idényében azonban hihetetlen fordításai miatt óriási hírnévre tett szert.

Ez sem volt elég ahhoz azonban, hogy maradjon az együttesnél Peyton Manning megérkezését követően, és a New York Jetshez került, ahol az előző bajnokságban mindössze nyolc passzkísérletet tudott felmutatni.

Az addig is túltelített irányítóposztra ráadásul a Jetshez az idei drafton még Geno Smith is érkezett a második körben, így Tebow-nak New Yorkban sem volt maradása, ezt követően pedig most éppen a csoportrivális New England Patriotshoz került, ahol cserébe Mike Kafka harmadik számú irányítónak már meg is köszönték korábbi szolgálatait.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Az első számú irányító természetesen továbbra is Tom Brady az együttesnél, és Tebow számára már az is nagy fegyvertény lenne, ha Ryan Mallettet lejjebb tudná szorítani a ranglétrán, de – ha egyáltalán megéri a végső kerethirdetést az együttesnél – a mérkőzéseken bizonyos szituációkban még akár nagy segítsége lehet az amúgy sem gyenge támadószekciónak.

A címvédő Baltimore Ravens háza tájáról hír, hogy az együttes nem valószínű, hogy meg tud állapodni a magas fizetésű fullbackjével, Vonta Leachcsel, aminek csere, vagy kivágás lehet a következménye.

Ami az elmúlt napok eseményeit illeti:

A Tampa Bay Buccaneers egy csere keretében megszerezte a Chicago Bears 2011-es első körös választott támadófalemberét, Gabe Carimit (bővebben itt), a Cleveland Browns nagyszerű újoncévet bemutató elkapója, Josh Gordon kétmérkőzéses eltiltást kapott a ligától, míg Kellen Winslow Tebow-val ellentétes utat jár be, a Patriots után a Jetsnél próbálkozik (bővebben itt).

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

SZAVAZÁS

Ön szerint mi lesz Tim Tebow sorsa a Patriotsnál?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik