MTI/NSO 2015.03.31 13:48 Frissítve: 2015.04.01 11:12

HFL: rajtol a magyarországi amerikaifutball-szezon

A hétvégén mindhárom osztályban megkezdődik a magyarországi amerikaifutball-bajnokság, a legjobbak a hétcsapatos elitligában, azaz a Hungarian Football League-ben (HFL) szerepelnek majd.

A 2014-es Hungarian Bowl győztese az Újbuda Rebels lett (Fotók: Bratincsák Péter)

 

A Magyar Amerikaifutball-szövetség keddi szezonnyitó sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a HFL-t idén először tavasszal rendezik meg, a Bratislava Monarchs révén pedig először egy külföldi együttes is csatlakozott a ligához. Komoly szakmai előrelépésként értékelte a szövetség, hogy a legtöbb együttesben szerepel tengerentúli játékos.

 
HFL-adatbank. Az összes eredmény, statisztikákkal együtt egy helyen!

Grátz Vilmos szakmai alelnök hangsúlyozta, a HFL döntője évek óta nagyszámú közönséget vonz, a szövetség célja idén az, hogy már az alapszakasz-mérkőzéseken is sokan legyenek a lelátókon.

A liga favoritja az ötszörös győztes Budapest Wolves, amely idén az osztrák divízió II-ben is képviselteti magát – az első fordulóban mindjárt győzelemmel is kezdett. Kovács István, az együttes vezetőedzője elmondta, megpróbálják úgy megosztani az erőiket, hogy mindkét bajnokságban az élen végezzenek.

A címvédő Budapest Cowbells (tavaly még Újbuda Rebels néven lett bajnok az együttes) ugyan nem alkalmaz külföldi játékosokat, ugyanakkor Trabelsi Karim vezetőedző bízik tanítványaiban, s idén is szeretne döntőt játszani.

A tízéves Miskolc Steelers vezetője hangsúlyozta, büszkék arra, hogy fennállásuk jubileumi szezonját a legjobbak között tölthetik, számos légióssal. A Győr Sharks Cory Wensley személyében kanadai irányítóval vág neki a bajnokságnak, de több tengerentúli játékos szerepel a Nyíregyháza Tigers együttesében is. A légiósok nélkül készülő Újpest Bulldogs a divízió I. megnyerését követően csatlakozott az elitligához, amelyben meglepetésre készül.

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a HFL 2015-ös kiírását?

A Farkasok két év után visszafoglalják a trónt!   (603)
Meglepetés születik, más nyeri meg a sorozatot.   (548)
A Cowbells megvédi a címét!   (538)
Összes szavazat: 1689
Szavazás kezdete: 2015. 03. 31
 

A nyitó hétvégén a HFL-ben szombaton a Budapest Wolves a Nyíregyháza Tigers együttesét fogadja, a Miskolc Steelers pedig a címvédő Budapest Cowbells csapatát látja vendégül. Vasárnap az Újpest Bulldogs a Bratislava Monarchs együttesével csap össze. A sorozat fináléjára a tervek szerint július 4-én kerül sor a BVSC Stadionban.

A sajtótájékoztatón Boda Gábor, a szövetség elnöke bejelentette, hogy a magyar válogatott várhatóan októberben Európa-bajnoki selejtezőt játszik, az ellenfél kilétére májusban derül fény, a párharc győztese pedig kijut a jövő évi B-csoportos kontinensviadalra. A nemzeti együttes szeptemberben vív felkészülés mérkőzést, a csehek ellen tervezett összecsapás a nemzeti csapat debütálása lesz.

A Nemzeti Sport Online-on az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is beszámolunk a fordulók eseményeiről!

Az első forduló párosítása

 

2022.11.22 08:16:34

NFL nemzetisport.hu

A San Franciscói alakulat zsinórban a harmadik győzelmét aratta.

2014.01.28 01:55:36

NFL nemzetisport.hu

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga bajnokai az 1966-os szezon óta.

2017.10.26 11:16:13

NFL nemzetisport.hu

A Steelers újonc tehetsége hamar bizonyította, nem most jött le a falvédőről.

2017.10.18 15:21:48

NFL nemzetisport.hu

A bűvészfellépéseivel híressé váló Dorenbos nyílt szívműtéten esett át, amiről képeket is közölt.