Az NFC nyert a Pro Bowlon - talán ez volt az utolsó

Vágólapra másolva!
2013.01.28. 06:07
null
Haldoklik a Pro Bowl, amire már a helyszínen is egyre kevesebben kíváncsiak (Fotó: Reuters)
Az NFC 62–35-re legyőzte az AFC csapatát az NFL All Star-mérkőzésén, a Pro Bowlon, amely lehet, hogy egy darabig az utolsó mérkőzés volt az észak-amerikai futball-ligában. A legértékesebb játékosnak járó díjak Kyle Rudolph, a Minnesota tight endje kapta meg, miután öt elkapásból 122 yardot és egy touchdownt jegyzett.

 

Nem voltak könnyű helyzetben az idei Pro Bowl szereplői: az előző évek lagymatag játéka (milyen is lenne a gálameccs egy eredetileg kőkemény sportágban?...) után maga a mérkőzés létjogosultságát is kérdőre vonták a bennfentesek, és a liga vezetősége jelezte, az idei meccs tanulságait levonva áprilisban dönt a Pro Bowl jövőjéről.

A játékosok fogadkoztak, nem fognak lazítani, a hosszú tavaszi-nyári holt szezon előtt még mindent beleadnak, mert érdemel ennyit a közönség és az NFL-ászokat évente egyszer testközelből látó hawaii közönség – amely azonban az idén finoman szólva nem töltötte meg a stadiont. Barack Obama elnök is bezavart kicsit minapi nyilatkozatával, Amerika első embere ugyanis azt mondta, a sportág túl durva ahhoz, hogy elfogadja, a fiából valaha is NFL-játékos legyen. Úgy viszont nem lehet komolyan odacsapni a Pro Bowlon, ha az ország irányítója éppen a gálameccs előtt panaszkodott a durvaságról.

Ez a meccs sohasem a védelmekről szólt, hanem a támadósorokról. Hogy az arizonai Larry Fitzgerald a számára túlságosan is hosszú idény után végre épkézláb irányítóktól is kapjon labdát, s hogy olyan játékokat is kitalálnak, amelyeket tétmeccsen sohasem kísérelnének meg. J. J. Watt, a Houston remek védekező falembere például elkapóként is bevetette magát – korábbi karrierjében nem állt távol tőle ez a szerep, de most két passzkísérletből egyet sem kapott el.

A meccs után a Green Baytől visszavonuló Jeff Saturday centerként mindkét csapatban játszott, nem hagyhatta ki, hogy korábbi indianapolisi csapattársa, Peyton Manning még ne kapjon tőle egy utolsó játékindítást.

Ami a kiemelkedő teljesítményeket illeti: Russell Wilson 3, Eli Manning 2 TD-passzt adott (utóbbi rontott kísérletét Derrick Johnson visszahordta interception után), New York-i csapattársa, Victor Cruz Pro Bowl-rekordot döntött tíz elkapásával. Vincent Jackson 91 yardot és két elkapott TD-t jegyzett, míg az AFC-nél A. J. Green három TD-ig jutott: a meccs első pontjait Peyton Manning, az utolsókat Andrew Luck passzából jegyezte.

Közben mindenki jól szórakozott, a játékosok és a játékvezetők is viccelődtek a Pro Bowl komolyságával (a főbíró egy büntetés bejelentése után tette hozzá, hogy »látják, még a Pro Bowlon is van ilyen«; Watt pedig vérző kisujját lebegtette, hogy igenis komoly meccsről van szó). A legkomolyabb döntést a meccs jövőjéről azonban a liga vezérkarának kell meghoznia.

NFL
PRO BOWL, HAWAII
Nemzeti főcsoport–Amerikai főcsoport 62–35
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik