Átigazolási SZARKA-vará(z)s

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2014.01.05. 17:01
Címkék
Eltelt a karácsony, eltelt az újévi köszöntések ideje, így eljött újra az átigazolási időszak második felvonása is, ahogyan az lenni szokott....

Eltelt a karácsony, eltelt az újévi köszöntések ideje, így eljött újra az átigazolási időszak második felvonása is, ahogyan az lenni szokott. Minden valamire való Newcastle szurkoló tudja, hogy mióta elnökünk regnál, azóta a január sokkal érdekesebb átigazolások tekintetében, mint a nyári transzfer időszak. Nagyon jól tudjuk, hogy ilyenkor szoktunk lecsapni minimális összegekért, olyan játékosokra, akiknek a közeljövőben lejár a szerződése, vagy a szezon első felében kiszorultak a kezdő csapatból, esetleg még a kispadról is kiszorították őket. Ebben az időszakban szerezett játékosaink névsora is ezt támasztja alá: Papiss Demba Cissé, Yoan Gouffran, Loic Remy, Moussa Sissoko, Mathieu Debuchy, Massaido Haidara és Mapou Yanga-Mbiwa. A fenti játékosok csupán az utolsó két év januári átigazolásai voltak, tehát jogosan mondhatjuk, hogy a január a Newcastle hívek igazi átigazolási szezonja.

Ennek árnyékában nézzük át, hogy kik azok a játékosok, akikkel erősíthetünk, és kik azok, akik távozhatnak megfelelő ajánlat esetén. Kezdjük a lehetséges távozókkal, hogy a cikk végén kellemesebb szájízzel hagyjuk abba az átigazolási pletykákkal foglalkozó poszt olvasását:

Yohan Cabaye - Már régóta tudjuk, hogy a legpiacképesebb játékosunk a francia válogatott alap embere. Érdeklődött már tavaly is iránta a Manchester Utd, a Manchester City, PSG és Arsenal is. Most is ugyan ezek a klubok tárgyalnak a játékos sorsáról a klubbal. Pletyka szinten tudjuk, hogy 16 millió eurós ajánlat csücsül Mike Ashley asztalán a PSG-től, ami szerintem nem elég fickós egy ilyen kvalitású játékosért. De ha belegondolunk, hogy az idényt úgy kezdte a 27 éves játékmester, hogy megsértődött a klubra, hogy nem engedték őt el az Ágyúsokhoz, akkor elgondolkozik az ember. Tartja a mondás, hogy aki el akar menni, annak segíteni kell pakolni. Természetesen azóta sok víz lefojt a Tyne-on, ki tudja, hogyan érzi magát most a középpályás, hiszen megy a csapatnak, sok francia van már mellette, és az összes barátját, haverját, vagy facebook ismerősét leigazoltuk, sőt újabb francia játékosok érkezhetnek, de erről majd később... Cabaye sorsa tehát még nincs eldöntve, hozhat még érdekes fordulatokat az ügye. Már csak azért is, mert a Liverpool is beszállt a versenyfutásba egy 16 millió eurós ajánlattal, valamint az Arsenal is tartja az érdeklődését. (További érdeklődők: Monaco, AS Roma)

Papiss Demba Cissé - Remy érkezésével a szenegáli csatár már nem számít kezdő játékosnak, még úgy sem, hogy két csatáros rendszerre tért át Pardew mester, hiszen a második számú csatár Shola Ameobi lett. Így nem meglepő, ha a csodagóljairól híres Cissé elvágyódik, és az sem meglepő, hogy a világ legnagyobb klubjai érdeklődnek utána. Többek között a Borussia Dortmund, akik már nyáron is szerették volna megszerezni játékosunkat, de a Newcastle által is megfigyelt Aubameyangot igazolta le a 9-esünk helyett. A Dortmund 14,5 millió eurót ajánl a csatárért, akit szerintem csak akkor enged el elnökünk ilyen áron, ha sikerül egy magasan jegyzett csatárral erősítenünk, hiszen Ameobi, akármennyire is sokat játszik mostanában, és vele megy is a csapatnak, ennek ellenére nem mondhatjuk rá, hogy soha nem látott gólerőssége visszatért volna. A másik érdeklődő csapat a Leverkusen. Ezen sem lepődünk meg, hiszen Papiss letette már névjegyét a német bajnokságban, így abban biztosak lehetnek a Bundesligában, hogy az ottani játékstílus fekszik a csatárnak. (További érdeklődők: Galatasaray, Fenerbahce, Anzhi)

Fabricio Coloccini - Az argentin védővel kapcsolatban már egy éve folynak a találgatások, hogy mikor mondja be az unalmast, és követi feleségét Argentínába. A San Lorenzo csapata úgy néz ki, hogy hajlandó lenne érte pénzt is áldozni, ami egy teljesen új fejlemény a Coloccini ügyben, hiszen eddig arra számítottak, hogy a Newcastle elengedi ingyen a játékost a saját kérésére. A 31 éves védőért egy 6 millió eurós ajánlat készülődik, de még semmilyen konkrétumot nem tudunk, ennek ellenére most is ott lebeg a kapitányunk távozásának lehetősége az öltözői neon lámpák környékén.

Sylvain Marveaux - A francia középpályás az honfitársainak érkeztével nagyon kevés játéklehetőséget kap, így nem is meglepő, ha menedzsere új csapatot keres pártfogoltjának. Hova is mehetne jobb helyre, egy nagyszerű technikával megáldott, de csapatában mellőzött játékos, mint Oroszországba? A Szpartak Moszkva hajlandó lenne a játékosért 3 millió eurót fizetni, amin már érdemes elgondolkoznunk, hiszen Marveaux előtt szerepel a rangsorban Gouffran és Jonás is.

Tim Krul - A holland hálóőr hasonlóan fontos láncszem a csapatban, mint Cabaye. Ennek megfelelően érte is érdeklődnek klubok. Komoly ajánlatnak nem számít a Borussia Mönchengladbach és az AC Milan 8,5 millió eurós ajánlata, viszont ha azt is hozzá vesszük, hogy a csapatunk elég élénken érdeklődik kapusok leigazolásában, akkor már összeszorulhat a gyomrunk. Láthatjuk majd, hogy rengeteg kapus van a kívánság listánkon. (További érdeklődők: Arsenal)

Hatem Ben Arfa - Ben Arfa már nem számít akkora húzóembernek, mint az előző szezonban, ennek ellenére még mindig benne van az a faktor, ami bármikor eldönthet egy-egy meccset, így nagy veszteség lenne a francia labdazsonglőr elveszítése. A Liverpool szeretné soraiban tudni a szélsőt, de a PSG is élénken érdeklődik a válogatott iránt. (További érdeklődő: Monaco)

Davide Santon - Újra felfigyelt Európa az egyik legstabilabb hátvédünkre. 10 millió euróra tartják a játékost a piacon, ennek ellenére nagyon sok csapatnak felkeltette a figyelmét: Zenit, Ac Milan, Fiorentina.

Jöjjenek az esetleges érkezők, akikkel erősödhet a csapatunk, vagy akik képesek lehetnek pótolni az előzőekben felsorolt játékosokat. Itt nem szeretnék ódákat zengeni a potenciális igazolásokról, így csak felsorolás szintjén foglalkozunk az érkezőkről, hiszen idővel majd, ha konkretizálódnak a transzferek részletei, akkor úgyis fogunk velük foglalkozni még.

Kapusok: Alex McCarthy (Reading), John Ruddy (Norwich), Kasper Schmeichel (Leicester), Yann Sommer (FC Basel), Jonathan Bond (Watford - 20 éves)

Hátvédek: Johhny Heitinga (Everton), Konstantinos Manolas (Olympiakos), Christopher Samba (Dinamo Moszkva), Abner (Coritiba - 17 éves), James Tomkins (West Ham), Bakary Koné (Lyon), Vegard Forren (Molde)

Középpályások: Rémy Caballe (Montpellier - Ben Arfa alternatívája), Leon Andreasen (Hannover), Dele Alli (MK Dons - 17 éves), Per Ciljan Skjelbred (Hertha BSC), Ola Toivonen (PSV), Wilfried Zaha (Manchester Utd.), William Vainqueur (Standard), Jody Lukoki (Cambuur), Thomas Ince (Blackpool)

Csatárok: Luuk de Jong (Bor. M'gladbach), Cheick Diabaté (Bordeaux), André Ayew (Marseille), Alfred Finnbogasson (Heerenveen), Demba Ba (Chelsea), Bafetimbi Gomis (Lyon), Jelle Vossen (KRC Genk), Óscar Cardozo (Benfica), Brown Ideye (Dinamo Kijev), André-Pierre Gignac (Marseille), Éder (Braga)

Lehet mazsolázni, hogy kik azok, akiket szívesen látnátok a csapatban, és kik azok, akik teljesen felesleges igazolásoknak tűnnek.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik