Átigazolási SZARKA-vará(z)s

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2013.06.30. 15:06
Címkék
Egyre több játékos nevével kapcsolatban emlegetik a Newcastle United-et, de még mindig nem sikerült egy értelmes igazolást sem végrehajtani. Kicsit...

Egyre több játékos nevével kapcsolatban emlegetik a Newcastle United-et, de még mindig nem sikerült egy értelmes igazolást sem végrehajtani. Kicsit aggodalommal tölti el szívem, amikor olyan számokat és olyan neveket látok, amiket a lentiekben Ti is olvasni fogtok, de döntse el mindenki magában, hogy érdemes-e ennyit kiadogatni a kiszemelt játékosokért. Régebben az volt a ugye a jellemző, hogy olcsón vettünk alig ismert játékosokat, és nálunk váltak olyanná, hogy utána a Premier League nagy csapatai is meg akarták őket szerezni. Most már ott tartunk, hogy olyan csapatokkal kell versenyeznünk egy-egy játékosért, mint az Arsenal, Manchester Utd, AS Roma vagy éppen a Napoli. Az összes előbb felsorolt csapat vagy már indul jövőre a Bajnokok ligájában, vagy nagyon nagy esélye van néhány igazolással oda érnie, hogy indulhasson valamelyik európai kupasorozatban. Ehhez képest, nekünk a célunk ebben a szezonban az, hogy a tabella első felében végezzünk.Egyre több játékos nevével kapcsolatban emlegetik a Newcastle United-et, de még mindig nem sikerült egy értelmes igazolást sem végrehajtani. Kicsit aggodalommal tölti el szívem, amikor olyan számokat és olyan neveket látok, amiket a lentiekben Ti is olvasni fogtok, de döntse el mindenki magában, hogy érdemes-e ennyit kiadogatni a kiszemelt játékosokért. Régebben az volt a ugye a jellemző, hogy olcsón vettünk alig ismert játékosokat, és nálunk váltak olyanná, hogy utána a Premier League nagy csapatai is meg akarták őket szerezni. Most már ott tartunk, hogy olyan csapatokkal kell versenyeznünk egy-egy játékosért, mint az Arsenal, Manchester Utd, AS Roma vagy éppen a Napoli. Az összes előbb felsorolt csapat vagy már indul jövőre a Bajnokok ligájában, vagy nagyon nagy esélye van néhány igazolással oda érnie, hogy indulhasson valamelyik európai kupasorozatban. Ehhez képest, nekünk a célunk ebben a szezonban az, hogy a tabella első felében végezzünk.

Ne is lepődjünk meg, hogy ha olyan játékosokért harcolunk, akikért nagyobb csapatok is versenyben vannak, hogy nem mi leszünk a favoritok. Minden játékosnak az a véleménye, hogy a Newcastle United nagyszerű klub, szép stadion, igazi foci szentély, valamint a szurkolók is az egyik legfanatikusabbak, minden játékos büszke lehet, ha ilyen nagy múltú csapatban játszhatnak. Mindezek ellenére egyik játékos sem bennünk gondolkozik. Ne is lepődjünk tehát meg, hogy még mindig nem sikerült játékost igazolni. Nézzünk hát közbe, hogy kik azok akik nemet fognak nekünk mondani a következő néhány hétben.

Aubameyang - a Napoli is csatlakozott a játékosért folytatott versenyfutáshoz. Így az Anzsi mellett még egy olyan csapat lehet a befutó, amelyik BL-ben indul. Cavani távozását próbálják majd orvosolni és mvel a Cavaniért kapott pénzből bőven tudnak majd helyettesre költeni.

Belhanda - A Montpellier nagy reménységnek kikiáltott középpályásáért bejelentkeztünk, és 11 millió fontért bárki elviheti. Mapou Yanga-Mbiwa nagyon jó barátjáról van szó, így a Newcastle lépéselőnybe kerülhet a többi átigazolni szándékozó klubbal szemben. Persze ebben a versenyben sem mi lehetünk a befutók, mert a francia játékos. Belhanda Franciaországban született és ott is volt utánpótlás válogatott, de szülei révén rendelkezik marokkói felmenőkkel, így felnőtt válogatott karrierjét már az afrikai ország mezében kezdte meg, ahol már 20 mérkőzést le is játszott 2010 óta.

Kurt Zouma - A 18 éves hátvéd az Aubameyang üzlet keretein belül kerülne hozzánk. Amennyiben a gaboni válogatott nem akar hozzánk jönni, akkor Zouma sem valószínű, hogy minket fog választani.

Leroy Fer - A holland válogatottat is megjárt belső középpályás sok Premier League klub érdeklődését felkeltette. Fer a Feyenoordban kezdte a pályafutását, majd a Twentébe ment, ahol nagyon jó két szezont zárt. A Newcastle Uniteden kívül még az Everton és a Norwich City is érdeklődik a belső középpályásért.

Pilkington - Ha már versenyt kell futnunk Ferért a Norwich-el, akkor azt is tudni kell, hogy Pardew szemet vetett a Kanárik középpályására, Anthony Pilkingtonra. A sárga-zöldek egyik legjobbjáról van szó, aki az első osztályba kerülésük óta egyik húzóemberük és már az előző átigazolási szezonokban is felvetődött a neve a kívánság listánkon.

Daren Bent - Egyre több hírben emlegetik együtt a Newcastle és Bent nevét. Az összeg amiről pletykálnak 5 millió font, és a fizetési is igen kedvező lenne, hiszen az előző szezonban alig volt pályán az egykoron szebb napokat is látott válogatott csatár. Nagyon nagy szükség volna Cissé mellé egy olyan magabiztos csatárra, aki igazi versenyhelyzetet tud teremteni csapaton belül, valamint leveszi a válláról a terhet.

Bony - egyre távolodik a csapatunktól, és nagyon úgy néz ki, hogy a Swansea csapatánál jelentkezik játékra. Ez igazán meglepő, mert a Swansea sem költségvetésében, sem keretében nem akkora csapat, mint a NUFC, sőt még BL-ben sem indul, pedig Bony állítólag jövőben a legrangosabb európai sorozatban szeretné megmutatni magát.

Keisuke Honda - Moszkvában mellőzötté vált középpályás játékát megcsodálhattuk a Konföderációs Kupán, bár a japán válogatott nem igazán volt sikeres ezen a nyári tornán, ennek ellenére néhány játékosnak sikerült felkeltenie a játékosmegfigyelők figyelmét. Nagyon örülnék ha Honda nálunk játszana, mert ő egy igazán nagy tapasztalattal bíró játékos és ő tényleg egy olyan focista, aki egyedül képes eldönteni a meccseket a távoli bombáival és a kegyetlenül pontos és erős szabadrúgásaival.

Gignac - Nemet mondott a NUFC-nak, ami szerintem egy nagyon jó hír számunkra.

Végül a távozókról is írok néhány sort, hiszen ez is sarkalatos pont a nyár során: Yohan Cabaye-ért bejelentkezett a PSG és 20 millió fontot kínálnak érte. Az üzletbe bevonhatják a PSG francia válogatott hátvédjét Mamadou Sakho-t is, vagy valamelyik héttérbe szorult csatárukat Gameirot vagy Hoarau-t, akit már januárban is le akartunk szerződtetni.

Tehát ezek a játékosok mondhatnak NEM-et a csapatunknak a következő néhány hétben.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik