Anglia legrégebbre visszanyúló rangadója

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2013.04.14. 10:04
Címkék
A Tyne-Wear Derby Anglia egyik legrégebbre visszanyúló derbijének számít. A derbin résztvevő csapatok a Newcaste és a Sunderland. A neves derbi...

A Tyne-Wear Derby Anglia egyik legrégebbre visszanyúló derbijének számít. A derbin résztvevő csapatok a Newcaste és a Sunderland. A neves derbi kialakulásáról, történelmi múltjáról a Newcastle Utd. rengetek legenda és történek szól. Mindenkinek ajánlom utána olvasni, mert a múltban a két város között harcok (háborúk), megerőszakolások, kizsákmányolások, politikai viszályok zajlottak. Mindenkinek érdemes tanulmányozni, hogyan is alakulhatnak ki igazi ellentétek. Nem arról szól, hogy egy városon belül mentek a verekedések, hanem igazi háborúk robbantak ki, amikben királyoknak is állást kellett foglalni.A Tyne-Wear Derby Anglia egyik legrégebbre visszanyúló derbijének számít. A derbin résztvevő csapatok a Newcaste és a Sunderland. A neves derbi kialakulásáról, történelmi múltjáról a Newcastle Utd. rengetek legenda és történek szól. Mindenkinek ajánlom utána olvasni, mert a múltban a két város között harcok (háborúk), megerőszakolások, kizsákmányolások, politikai viszályok zajlottak. Mindenkinek érdemes tanulmányozni, hogyan is alakulhatnak ki igazi ellentétek. Nem arról szól, hogy egy városon belül mentek a verekedések, hanem igazi háborúk robbantak ki, amikben királyoknak is állást kellett foglalni.

Mint minden rangadó előtt kettőd dolog foglalkoztatja a szurkolókat. Egyik az, hogy minden áron meg kell verni az ősi nagy riválist, a másik pedig az, hogy bármi is legyen a meccsen, de semmiféleképpen nem kaphatunk ki!

Ez most is így van természetesen, de most kettő dolog miatt is fokozottan fontossá vált ez a két vágy. Egy részről mi sem szeretnénk kiesni, hiszen még mindig nem biztosítottuk a bent maradást, a másik dolog pedig az, hogy lökhetünk mi is a Sunderlanden, a kiesést jelentő helyezések elfoglalásában vívott harcban.

Ahogyan azt Ti is megírtátok, nagyon nagy volt az öröm a Sunderland stadionjában, akkor amikor kiderült, hogy kiestünk pár éve. Hát most eldöntheti a kedves olvasó, hogy számára mi lenne a jobb: az, hogy essen ki a legjobban gyűlölt csapat az első osztályból, vagy az, hogy maradjon bent, hiszen akkor nem lesznek rangadók.

Az biztos, hogy ha a Sunderland kiesik, akkor új rangadót kell majd kijelölnünk magunknak. Természetesen ahhoz, hogy a Fekete Macskák kiessenek az is szükséges, hogy a Wigan összeszedje magát és képes legyen szép számban gyűjtögetni a pontokat.

Amennyiben legyőzzük a mai napon az ellent, abban az esetben akár két helyet is javíthatunk a jelenlegi tabella pozíciónkon, viszont azt is vegyük számításba, hogy az életéért küzdő klubbok extra erőt tudnak szerezni a kiesés elől menekülve, így simán benne van az is, hogy meglepnek minket és egy esetleges vereségnél mi is visszaeshetünk egy helyet és akkor máris az lesz az ideális nekünk, ha mégsem kezdi el gyűjtögetni a Wigan olyan bőszen a pontokat.

A fenti fejtegetésből is látható, hogy nagyon sok múlik a mai meccsen, főleg így a szezon vége felé közeledve. Nyilván több lesz ez egy sima rangadónál, mert a bajnokság jelen szakaszában akár az első osztályos tagság is komoly kérdéssé vált mind a két csapat számára. Tippeket mindenki tegye meg, gondolom senki nem fog Macskás győzelemre tippelni, akik igen, azok biztosan a szerencsevadászok soraiba tartoznak!

Howay the Lads!

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik