Esélytelenként jobbak vagyunk

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2013.03.27. 21:03
Címkék
Sok olyan mérkőzést játszottunk ebben a naptári évben, amiben magunkat tartottuk az esélyesebbnek és még el is hittük, hogy simán győzni...

Sok olyan mérkőzést játszottunk ebben a naptári évben, amiben magunkat tartottuk az esélyesebbnek és még el is hittük, hogy simán győzni fogunk, illetve azt, hogy biztos három pontos mérkőzést fogunk látni. Erre sajnos nem nagyon volt még ilyen a szezonban. Azzal viszont szerintem mindenki egyet ért, hogy az idei évben a Chelsea ellen mutatott játékunk adhatott bizakodásra okot. Tehát a Manchester City elleni meccsen abban bízhatunk, hogy újra tudjuk hozni azt a játékot, amit a londoni Kékek ellen.Sok olyan mérkőzést játszottunk ebben a naptári évben, amiben magunkat tartottuk az esélyesebbnek és még el is hittük, hogy simán győzni fogunk, illetve azt, hogy biztos három pontos mérkőzést fogunk látni. Erre sajnos nem nagyon volt még ilyen a szezonban. Azzal viszont szerintem mindenki egyet ért, hogy az idei évben a Chelsea ellen mutatott játékunk adhatott bizakodásra okot. Tehát a Manchester City elleni meccsen abban bízhatunk, hogy újra tudjuk hozni azt a játékot, amit a londoni Kékek ellen.

Mind a két csapat a saját elvárásai alatt teljesít egyenlőre, és így mind a két csapatnak már csak hátra felé kell tekintgetnie. Az a különbség, hogy a Newcastle a kiesés ellen menekül, míg a City már szinte biztos, hogy elbukta a bajnokságot és azért kell aggódnia, hogy megtartsa az ezüst érmes helyet, illetve olyan pozíciót, amivel nem kell Bl előselejtezőt játszania, hiszen a City hírhedten rossz nemzetközi porondon, így számára minden kiscsapat veszélyt jelenthet.

Mind a két csapatnak kudarccal zárult az előző forduló, hiszen mind a két csapat egy magánál alacsonyabban rangsorolt csapattól kapott ki. A City az Evertontól szenvedett el 2-0-ás sima vereséget, míg mi a Wigantől kaptunk ki 2-1-re. A Newcastle szezonja igen változatos eredményeket hozott, így minden meccsben van potenciál és minden meccsen van félnivalónk.

Sajnos nagyon sok sérültünk van, így az amúgy sem könnyű meccs mégnagyobb kihívást fog jelenteni a csapat számára. Nincs kapusunk, valamint a védelmünk is igen foghíjas, hiszen Santon, Haidara, Coloccini sem bevethető, valamint Krul sem épült még fel. A támadó szekcióból a kulcs fontosságú játékosok közül egyedül Ben Arfa nem lesz hadra fogható állapotban szombat délután.

A City ebben a szempontból is sokkal jobb helyzetben van, hiszen összesen négy játékosuk van jelenleg a sérült listán, akik közül kettő fel is épül a következő bajnokira. A másik kettő játékos személy szerint Rodwell és Richards, akik pótlása nem jelent megoldhatatlan problémát a manchesteri kékeknek.

A Newcastle a bajnoki mérkőzéseken kívül menetel még az El-ben is, így a játékosok fizikális és mentális leterheltsége sem a mi malmunkra hajtja a vizet.

Tehát semmi nem mellettünk szól, így kíváncsi leszek, hogy tudunk-e meglepetést szerezni szombaton. Amennyiben sikerülne idegenben három pontot szerezni, abban az esetben ez akkora erőt adhat a csapat számára, hogy szinte már be is biztosíthatjuk magunknak az első osztály tagságát (természetesen még nem matematikailag).

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik