Leccefőzelék

2367565 23675652367565 2367565
Vágólapra másolva!
2012.01.29. 10:01
Címkék
Hozzávalók 11 személyre: 1 darab megbízható kapus, 4 darab stabil hátvéd, 4 darab, tetszés szerint variálható középpályás, 2 darab gólérzékeny...

Hozzávalók 11 személyre: 1 darab megbízható kapus, 4 darab stabil hátvéd, 4 darab, tetszés szerint variálható középpályás, 2 darab gólérzékeny csatár.

Az előző nap gondosan átválogatott, beáztatott lencséről leöntjük az áztatóvizet, és körülbelül 1 liternyi friss vízzel feltesszük főni. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.
Az előző nap gondosan feltérképezett, megdévédézett Leccéről kiderítjük a gyenge pontokat és körülbelül három-négy féle lehetséges felállással betárazva utazunk el a déli városba. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.
Az előző nap gondosan átválogatott, beáztatott lencséről leöntjük az áztatóvizet, és körülbelül 1 liternyi friss vízzel feltesszük főni. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.
Az előző nap gondosan feltérképezett, megdévédézett Leccéről kiderítjük a gyenge pontokat és körülbelül három-négy féle lehetséges felállással betárazva utazunk el a déli városba. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.

Legfrissebb hírek

Szoboszlai Dominik a Real Madrid ellen is vezér lehet

Bajnokok Ligája
6 perce

Férfi kosár: a megütött szurkoló felelősségét is vizsgálja a ZTE

Kosárlabda
16 perce

„Nagyjából úgy történt minden, ahogyan elterveztem” – Debreczeni-Klivinyi Kinga 11 hónap után újra a pályán

Kézilabda
18 perce

Tóth Balázs: Az öltözőben megtapsolt az egész csapat, libabőrös lettem

Légiósok
41 perce

A tabella élére ugró Debrecen négy játékost ad a 12. forduló válogatottjába

Labdarúgó NB I
46 perce

Filipovity Márkó három hónap után távozik az FC Porto kosárcsapatától

Kosárlabda
55 perce

Erős kerettel vesz részt a jégkorong-válogatott a következő megméretésén

Jégkorong
1 órája

Nagy szériában a Houston és a Lakers; Jokics asszisztja hódít a közösségi médiában

Amerikai sportok
1 órája
Ezek is érdekelhetik