Leccefőzelék

2367565 23675652367565 2367565
Vágólapra másolva!
2012.01.29. 10:01
Címkék
Hozzávalók 11 személyre: 1 darab megbízható kapus, 4 darab stabil hátvéd, 4 darab, tetszés szerint variálható középpályás, 2 darab gólérzékeny...

Hozzávalók 11 személyre: 1 darab megbízható kapus, 4 darab stabil hátvéd, 4 darab, tetszés szerint variálható középpályás, 2 darab gólérzékeny csatár.

Az előző nap gondosan átválogatott, beáztatott lencséről leöntjük az áztatóvizet, és körülbelül 1 liternyi friss vízzel feltesszük főni. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.
Az előző nap gondosan feltérképezett, megdévédézett Leccéről kiderítjük a gyenge pontokat és körülbelül három-négy féle lehetséges felállással betárazva utazunk el a déli városba. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.
Az előző nap gondosan átválogatott, beáztatott lencséről leöntjük az áztatóvizet, és körülbelül 1 liternyi friss vízzel feltesszük főni. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.
Az előző nap gondosan feltérképezett, megdévédézett Leccéről kiderítjük a gyenge pontokat és körülbelül három-négy féle lehetséges felállással betárazva utazunk el a déli városba. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.

Legfrissebb hírek

Csak egy kis szerencse hiányzott a nagy szegedi csodához

Kézilabda
16 perce

„Merhetek nagyokat álmodni!” – interjú Viczián Szilviával

Képes Sport
27 perce

Ronnie O’Sullivan óriási verést kap Csao Hszin-tungtól a sznúker-vb-n

Egyéb egyéni
30 perce

Szó szerint beleremegett az Anfield Alexis Mac Allister góljába

Angol labdarúgás
46 perce

„Isten veled, Józsi bácsi!” – Orbán Viktor is elbúcsúzott Garami Józseftől

Labdarúgó NB I
1 órája

Elbúcsúztatták Garami Józsefet, a futball tanárát

Minden más foci
1 órája

Kosárlabda: Rigó Dorina a kadét országos döntőben is bizonyítana

Utánpótlássport
1 órája

Három év után távozik Veszprémből a fehérorosz szélső

Kézilabda
1 órája
Ezek is érdekelhetik