BABJÁK BENCE
BABJÁK BENCE
2021.05.27 23:35 Frissítve: 2021.05.27 23:35

Hab a tortán – Babják Bence jegyzete

 

 
Bundesliga: eldőlt Dárdai Pál sorsa a Herthánál – sajtóhír

Még a vírusidőszak előtti boldog békeidőkben történt: Berlinben éppen véget ért a Hertha tavaszi szezonját megnyitó sajtótájékoztató, a hivatalos részt követően Dárdai Pál odalépett hozzánk, és közölte, most nyugodtan elvonulhatunk beszélgetni. Az általa meghozott „aranyszabályhoz” mindig tartja magát, ha magyar újságíró veszi a fáradságot arra, hogy a német fővárosban keresse fel, ő cserébe készségesen rászán egy órát az életéből. Ezzel nagyjából el is érkeztünk a Dárdai-jelenség kulcsához. A Nyugat-Európában kiteljesedő hiteles szakvezetőhöz, aki évtizedek távlatából sem felejti el, honnan indult, akinek az idegőrlő idény utáni kikapcsolódást a Balaton hullámainak hangja és a sajtos-tejfölös lángos íze jelenti, és aki szakmai sikerei ellenére két lábbal a földön maradt. Amikor az utolsó fordulót követően szivarral a kezében nyilatkozott, elégedett, nem pedig nagyképű férfi benyomását keltette – éppen azért, mert az edzői pályáját kísérő őszinte, szókimondó, egyenes és hiteles megnyilvánulások után fel sem vetődhetett az ellenkezője.

A profitorientált nyugat-európai futballban viszont nem az emberi oldal, hanem a szakmai tudás, valamint az eredmények alapján mérik az edzőket, ezért hordoz magában pozitív üzenetet a Hertha döntése és várható bejelentése. A berliniek dúsgazdag befektetője, Lars Windhorst kőkemény üzletember, aki az egyesületbe fektetett súlyos eurószázmilliókért cserébe élmezőnyt és nemzetközi kupaszereplést akar látni. Ám a felelőtlen szakmai döntések miatt a nagy terv kártyavárként omlott össze, a kiesés elkerüléséhez pedig Dárdai Pálra volt szükség. Most az újratervezés zajlik, a tulajdonos továbbra is elszánt, és a jelek szerint immár a magyar szakember kezébe adja az irányítást. Márpedig minden olyan nyugat-európai futballprojekt, amelyben magyar szereplőnek szánnak főszerepet, egyértelmű sikertörténet a hazai labdarúgásban. A szakvezető nem az egyébként megnyerő szövege miatt folytathatja a nagy álmokat szövögető első csapat kispadján, hanem azért, mert szakmai tudása és eddigi eredményei nyugat-európai mércével is feljogosítják rá.

Az emberi oldal már csak hab a tortán.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja! 

2021.07.16 06:49:49

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021 Ha Sancho árának egy része a Cityé is, Dortmundban rekordmértékben bővülhet a kassza – és gyengülhet a csapat.

2021.07.08 17:52:30

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021 Távozó legendák minden szinten Münchenben, a 150 milliós hiány miatt eladják Goretzkát, Comant vagy Sülét is?

2021.06.07 17:55:43

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

„A támadóharmadban bárhol bevethető, mindig meglepi a védőket váratlan megoldásaival.”

2021.05.27 23:34:16

Német labdarúgás BABJÁK BENCE

NS-VÉLEMÉNY. El is érkeztünk a Dárdai-jelenség kulcsához.

2021.05.25 23:33:11

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nálunk nem a szakmai vonulat, hanem az eredmények döntöttek búcsúról, érkezésről.