A lassú Bundesligát kritizálta a német válogatott szövetségi kapitánya

Vágólapra másolva!
2009.03.18. 18:32
Meglehetősen éles kritikát kapott a német labdarúgó-élvonal Joachim Löwtől, a Nationalelf szövetségi kapitányától. A szakember szerint aggasztó, hogy a Bundesliga irama mennyire lassú más elitligákhoz – főleg az angol bajnoksághoz – képest.
Felpörgetné a tempót: Löw szerint túl lassú a Bundesliga
Fotó: Imago
Felpörgetné a tempót: Löw szerint túl lassú a Bundesliga
Felpörgetné a tempót: Löw szerint túl lassú a Bundesliga
Fotó: Imago
Felpörgetné a tempót: Löw szerint túl lassú a Bundesliga
„A 2006-os világbajnokság óta folytatunk összehasonlító vizsgálatokat a német élvonal és más elitligák viszonylatában. Az eredmény aggasztó” – nyilatkozta Löw a Süddeutsche Zeitungnak.

„Elemi dolgokban, mint például a pontosság és a gyorsaság, le vagyunk maradva. Kevesebb a sprintek száma, és az intenzitásuk sem elég nagy. Nem fontos, hogy egy játékos 11.5 vagy 13 kilométert fut, sokkal inkább érdekes az, hogy milyen intenzitással teszi ezt. Ezen mindenképpen változtatni kell. Nem optikai csalódás, hogy az angol bajnokik gyorsabbnak tűnnek” – elemzett a szövetségi kapitány, aki már korábban is jelezte: nem elégedett a Bundesliga iramával.

„Ebben az esetben ráadásul még azt sem mondhatjuk, hogy az angol csapatok jobb gazdasági helyzete okozza a különbséget. Ehhez semmi köze az anyagiaknak, ez képzés és munka kérdése. A pénz egyébként sem minden: Németországban is van elég példa sokat költő és eredménytelen klubokra…” – tette hozzá.

Érdekes, hogy egy elemzés bizonyos szempontból alá is támaszthatja Löw szavait: a Bundesligát ugyanis a bajnokság leggyorsabban játszó csapata, a Hertha BSC vezeti.

A berliniek játékosainál átlagosan mindössze 1.1 másodpercig van a labda, mielőtt továbbpasszolják azt, és Lucien Favre csapatának gyorsasága igen nehéz perceket okoz az ellenfeleknek. Meglenne a Löw-féle ideális csapat prototípusa?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik