Elvesztette középső védőit a Hamburg

Vágólapra másolva!
2006.09.01. 09:56
Augusztus 31-én éjfélkor lezárult a nemzetközi átigazolási piac. Akárcsak a többi helyen, Németországban is nagy volt a játékosmozgás, mi most ezekből szemezgetünk.
Boulahrouz a Hamburgtól a Chelsea-hez távozott
Boulahrouz a Hamburgtól a Chelsea-hez távozott
Boulahrouz a Hamburgtól a Chelsea-hez távozott
Boulahrouz a Hamburgtól a Chelsea-hez távozott

A bajnoki címvédő Bayern München aktív volt a játékospiacon, klasszisok jöttek-mentek az együttestől. Vegyük a távozókat: a bajoroknak nem sikerült megtartaniuk kiválóságukat, Michael Ballackot, a középpályás a Chelsea-t válaszotta. Zé Roberto is már korábban bejelentette távozását, ám sokáig nem talált magának csapatot, végül hazatért a Santoshoz.

Mindhárom új érkező nagy fogásnak számít: Daniel van Buytennek a védelmet, Mark Van Bommelnek a középpályát, míg Lukas Podolskinak a támadósort kell erősítenie.

Michael Ballack szintén a Chelsea-t választotta
Michael Ballack szintén a Chelsea-t választotta
Egyelőre jónak lehet minősíteni a Werder Bremen átigazolásait is: Hugo Almeida ugyan ismeretlen játékosként került Észak-Németországba, ám az első fordulókban megmutatta, lehet rá számítani. Diego is jól pótolja a hazatért Micoud-t, míg a Hannovertől Per Mertesacker a vb-n is bebizonyította, hogy nagy tehetség.

A Hamburgot az előző szezon jó szereplése után némileg szétszedték: Szergej Barbarezt a Leverkusen vitte el Berbatov pótlására, a remekül működő belső védőkettős is távozott: van Buyten a Bayerné, Boulahrouz pedig a Chelsea-é lett. Persze ne írjuk le Thomas Doll csapatát, mivel az érkezők között is vannak jó játékosok: Vincent Kompanynak és Joris Mathijsennek kell megoldania van Buytenék pótlását, nagy fogásnak számít viszont a csupaszív Juan Pablo Sorin, aki feleslegessé vált a Villarrealnál.

Nagy leépítés volt a Schalkénál is, ahol több öreg harcos mondott búcsút a futballnak: Ebbe Sand, Tomasz Waldoch és Marco van Hoogdalem a visszavonulás mellett döntött, míg a középpálya (és olykor a védelem) motorját, Christian Poulsent pedig elvitte a Sevilla. Megduplázódtak viszont az Altintopok, Hamit után immár Halil is a gelsenkirchenieket erősíti.

A magyar érdekeltségű csapatokra áttérve: a Hannover szurkolói élesen bírálták a klub átigazolási stratégiáját, az alsó-szászországiak három veresége a drukkereket igazolja… A Metztől érkezett Huszti Szabolcs mellett a veterán Richard Golz kapus, a svéd védő, Christoffer Andersson, valamint a nagy tehetségnek indult Arnold Bruggink lehet számottevő erősítés. A Mertesacker helyére érkező Fahrenhorst egyelőre még nem találja a helyét, míg Dabrowski is hiányozni fog a középpályáról.

Dárdai Pál nagyrészt Niko Kovac távozásának köszönhetően most már állandó kezdőnek mondható a Herthában. A berliniek ellenben nem igazán erősödtek, a válogatott kerettag védő, Madlung, valamint a sokszor hisztiző, de zseniális képességű Marcelinho távozása nagy érvágás lehet.

Szabics Imre ugyan kiesett a Kölnnel, de a Mainz Feulnerrel együtt visszahozta őt az élvonalba. Kell is a támadó Jürgen Klopp csapatába, hiszen a nyáron Thurk és Auer is a távozás mellett döntött, mellettük Abel és da Silva is elment a tavaly biztatóan szereplő együttesből. A Mainz másik magyarja, Bódog Tamás a nyáron visszavonult.

Szélesi Zoltán együttese, a Cottbus nem igazolt nagy neveket, igaz, távozni sem távoztak sokan. Nagy veszteség viszont a brandenburgiaknak, hogy elhagyta a csapatot az amerikai védő, Gregg Berhalter. ---- J ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik