Matthäus az első számú jelölt a nürnbergi kispadra

PATAKI GYULAPATAKI GYULA
Vágólapra másolva!
2005.11.01. 17:26
Címkék
Az 1. FC Nürnberg labdarúgócsapata utolsó helyen áll a német bajnokságban, ezért nem volt meglepetés, hogy a vezetőség elküldte Wolfgang Wolf edzőt. Egyelőre még nem találták meg az utódját, ám az elnök szerint Lothar Matthäus az elsőszámú esélyes a posztra.
Michael A. Roth
Michael A. Roth
Michael A. Roth
Michael A. Roth
Mint arról már korábban hírt adtunk a német labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Nürnberg csapata a gyenge eredmények miatt menesztette Wolfgang Wolf vezetőedzőt, és egyelőre csak ideiglenes utódjáról gondoskodtak Dieter Lieberwirth eddigi pályaedző, a klub egykori remek játékosa személyében, közben azonban keresik az új szakvezetőt.

Mint azt Michael A. Roth, a Nürnberg elnöke elmondta, ő Lothar Matthäust, a magyar válogatott jelenlegi szövetségi kapitányát látná a legszívesebben a kispadon. A 44 éves szakember nevét az elmúlt időszakban többször is összefüggésbe hozták német klubokkal, legutóbb éppen a Bayer Leverkusennel, amely Klaus Augenthaler utódját kereste. A középrajnaiak végül Michael Skibbét nevezték ki a csapat élére.

Roth úr elmondta, hogy Matthäus nem messze Nürnbergtől, Erlangenben nőtt fel, ez is mellette szólhat. Az elnök szerint olyan emberre van szükség, aki minél hamarabb ki tudja rángatni a csapatot a kiesőzónából.

Michael A. Roth mindenesetre nem siet az edző kiválasztásával, képes akár a téli holtszezonig halogatni a döntést. Ráadásul akkor Lothar Matthäus szerződése is lejár, s a Magyar Labdarúgó-szövetségben (MLSZ) még nem döntöttek arról, hogy továbbra is a német rekordválogatottal akarják-e folytatni a munkát.

A csapat sportigazgatója, Martin Bader elmondta, hogy minden jelöltjükkel, többek között Lothar Matthäusszal is leülnek személyesen beszélni, és csak azután döntenek. Az biztos, hogy a hétvégi, Stuttgart elleni találkozón Lieberwirth ül a kispadon, de ő csak ideiglenes megoldás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik