Klinsmann nem költözik haza, de sokat lesz Németországban

Vágólapra másolva!
2005.10.25. 18:35
Címkék
Kettőszáz-huszonhét nappal a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság nyitónapja előtt a Német Labdarúgóliga (DFL) és a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) vezetői, a klubok képviselői megbeszélést folytattak Jürgen Klinsmann szövetségi kapitánnyal a válogatottnál folyó szakmai munkáról. A kríziscsúcsnak nevezett esemény három órán át tartott a DFB frankfurti központjában.
Jürgen Klinsmann (balra) és Karl-Heinz Rumenigge a tanácskozás után
Reuters
Jürgen Klinsmann (balra) és Karl-Heinz Rumenigge a tanácskozás után
Jürgen Klinsmann (balra) és Karl-Heinz Rumenigge a tanácskozás után
Reuters
Jürgen Klinsmann (balra) és Karl-Heinz Rumenigge a tanácskozás után

"Változatos és jó kis beszélgetés volt – értékelt Jürgen Klinsmann, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a liga, a futballszövetség részvételével megtartott "kríziscsúcs" után. – Éltem a lehetőséggel, hogy a koncepciómat még egyszer bemutassam a menedzsereknek és a vezetőknek."

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München alelnöke azt emelte ki: "A két fél álláspontja nagyon sokat közeledett egymáshoz. Érzelmekkel telített vitát folytattuk, az eredmény pedig gyümölcsöző."

A megbeszélés eredményeit az alábbiak szerint foglalhatjuk össze:

A kapuskérdésről Jürgen Klinsmann kijelentette, hogy továbbra is Oliver Kahn, a Bayern München játékosa marad a Nationalelf első számú kapusa, Jens Lehmannra csak másodsorban számít.

Rummennigge kifejtette, hogy a német válogatott 1996 óta már nem tartozik a világ közvetlen élvonalához, és hogy a 2002-es vb-ezüstérem véletlen volt. Klinsmann emlékeztetett: "Már a Konföderációs Kupa után megmondtam, hogy gyengébb játékosok jönnek. Ez várható volt. De az utóbbi idők gyenge eredményei fontosak voltak a csapat továbbfejlődéséhez."

(A németek a közelmúltban 2-0-ra kikaptak a szlovákoktól, 2-1-re a törököktől, 2-2-es döntetlent játszottak a hollandokkal, és 1-0-ra legyőzték a kínaiakat.)

Létrehoztak egy klubvezetőkből álló munkacsoportot, amely a hivatalos verzió szerint segíti majd Klinsmann munkáját. Ennek vezetője Uli Hoeness, a Bayern München menedzsere, Klinsmann legfőbb kritikusa, Wener Hackmann ligaelnök, tagjai közé tartozik Herbert Briem (VfB Stuttgart), Dieter Hoeneß (Hertha BSC Berlin), Rudi Assauer (Schalke 04) és Michael Zorc (Borussia Dortmund).

A kommunikációban a jövőben kötelező a titoktartás, magyarul az érintettek nem teregetik ki a szennyest a nyilvánosság előtt. Wener Hackmann szerint mindenki a szavát adta, hogy a vitákat nem a sajtóban folytatják le.

Klinsmann beismerte: hibázott akkor, amikor a Kína elleni barátságos mérkőzés után visszarepült kaliforniai otthonába, és nem maradt legalább a Schalke–Bayern mérkőzés idejére Németországban, hogy tisztázza a problémákat. Mint arról beszámoltunk, ezt konkrétan szóvá tette Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is a Sport Bildben megjelenő rovatában.

A Nationalelf szakvezetője nem költözik Németországba, azt azonban megígérte, hogy az otthon tartózkodását mindig úgy tervezi majd meg, hogy mindig el tudja intézni a dolgokat a válogatott ügyeit.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik